Reklama na Microsoft na Rootu

Re:Reklama na Microsoft na Rootu
« Odpověď #30 kdy: 25. 04. 2012, 20:27:03 »
Samozřejmě je to vázané na cookies. Není jiný způsob, jak si s uživatelem spojit, že už reklamu viděl. Netýká se to ale jen té titulní reklamy, ale i mnoha dalších. Velmi často je reklama nastavená tak, že se třeba v článku ukáže každému čtenáři jen jednou denně. Pokud ale máte vypnuté cookies, ukazuje se vám pořád.

Lol Phirae

« Odpověď #31 kdy: 25. 04. 2012, 21:00:32 »
Jestli mě kvůli tomu bude někdo považovat za parazita, prosím. Já se za to nestydím.

No, já ještě extra krom AdBlocku extra blokuji polské dementy z firmy Gemius v /etc/hosts, a to i tam, kde AdBlock nemám. Protože sorry, ale několik minut na načtení toho jejich šmíráckého pokladu čekat nehodlám. (Ostatně, zablokování FB, Twitteru a spol. urychlé načítání stránek na mobilu o desítky sekund!)

« Odpověď #32 kdy: 25. 04. 2012, 21:39:09 »
Jak tak sleduji roota, podobná diskuse se opakuje min. jednou do roka. :)

Proč web zaměřený na linux zobrazuje reklamy na Microsoft?

Moje otázka je, proč ne? Root je technický linuxovým směrem zaměřený web, ne agitka proti Microsoftu. Argumentovat, že je to přeci ten zlý, ďábelský obr, co... Co že nám to vlastně zlého dělá? Ano, soudí se o patenty, asi tak jako spousty jiných firem. Ale to je tak asi vše. Argumenty typu, je to od MS, takže je to fuj, působí trochu pubertálně. I já byl puberťák a dobře si pamatuji, jak jsem měl podobné názory a jak jsem si s RedHat 6 připadal jako rebel. :)

Dlouhodobě používám Windows, Linux i MacOSX (občas i jiné systémy), co je zrovna po ruce/potřeba/nutno. Microsoft a jeho produkty, to je prostě jen jiné prostředí, jiný ekosystém, jeden z mnoha.

Co se reklam týče, tak souhlasím s tím, že blokovat je nefér vůči provozovateli webu, autorům článků. Dělají pro mne službu, za kterou se nějakým způsobem platí. Nic není zadarmo. Ano, jsou weby, kde na odstavec textu připadá 5 blikajících reklam se "zaručenou výhrou iPhonu", ale takové weby málokdy poskytují nějakou hodnotu. K takovým se root neřadí, tak nevidím důvod, proč reklamu blokovat. Podobné je to i třeba na Androidu, kde reklama je pro spoustu vývojářů jediný způsob nějakého výdělku z aplikací (donedávna i případ ČR). Argument malé popustnosti dat, popř. FUPu je v dnešní době dle mého názoru otázka mizivého procenta čtenářů. V takovém případě stačí vypnout Flash. Takové AdWords příliš kapacity neuberou, stejně jako pár gif/png obrázků navíc.

iwtu

« Odpověď #33 kdy: 25. 04. 2012, 22:27:38 »
Mne uz akekolvek nadvanie na Microsoft zneje ako trolling. A popravde, uz mi tak zacina zniet kazde nadavanie. Linux je slobodny svet a alternativny svet. Mozem si vybrat, co len chces. Ludi ako RMS povazujem za slepych a co sa tyka Linusa, tak po jeho rozhovoroch ho povazujem za velmi rozumneho. Tato tema sa skor podoba ala RMS, aspon u mna. Velmi si vazim principy ale je sakra rozdiel medzi slepymi a rozumnymi principmi.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #34 kdy: 25. 04. 2012, 23:19:09 »
Já to beru tak, že díky Microsoftu tu máme Linux, protože kdyby jejich produkty byly tak úžasné, asi by nebylo třeba dalšího operačního systému. Navíc, jak už tu bylo psáno, dá se pracovat i s jejich produkty, jen to vyžaduje jiný způsob přístupu. Takže s reklamou na microsoft nemám žádný problém. Navíc.: "informace nejen ze světa Linuxu".  ;)

« Odpověď #35 kdy: 25. 04. 2012, 23:23:35 »
No, to je velká otázka, jestli by bez Microsoftu nebyl Linux. Původně projekt GNU vznikl jako svobodná náhrada unixových systémů. To ještě Windows byly na houbách. Že se to dneska po vzoru moderního desktopu přetočilo na jinou stranu (desktopový Linux), je už věc vývoje.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #36 kdy: 25. 04. 2012, 23:34:40 »
Pochopitelně jsem to myslel v souvislosti s desktopem. Jestli si to dobře pamatuji, tak Linus začal na tom pracovat, protože se mu systém Unixu líbil, ale byl drahý a nemohl si ho dovolit ... takhle nějak jsem to někde četl, než jsem zkusil svůj první Linux ... ale to už bude nějaký pátek.  ;D

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #37 kdy: 26. 04. 2012, 11:09:30 »
Člověk by neřekl, co dokážu vyprovokovat za diskuzi :-D Aniž bych to tak zamýšlel... Jen jsem chtěl poukázat na to, že je zvláštní, aby měl MS reklamu na Linuxovém serveru, nic víc... A kde jsme nakonec skončili ;-)

Nomen

« Odpověď #38 kdy: 26. 04. 2012, 12:32:38 »
Zkusil jsem vypnout Adblock a nechat jen Flashblock... Vydržel jsem půl dne... Bylo neuvěřitelně otravné...

Je jasné, že reklama musí zaujmout. Ale to snad jde i decentnějším způsobem.

*://ad.*
*://ads.*
*://adx.*
*://adv.*
*/ad/*
*/reklama/*
*add.js*
*gemius.js*
*&view=ad&*
||gemius.pl^
||adocean.pl^
||im.cz^
||doubleclick.net^
||googlesyndication.com^
||advantage.as^
||google-analytics.com^
||gmodules.com^
||billboard.cz^
||smartadserver.com^
||googleadservices.com^
||toplist.cz^
||scorecardresearch.com^
||quantserve.com^
||impact.as^
||ovh.net^
||webtrendslive.com^
||miton.cz^
||navrcholu.cz^
||media.bestofmicro.com^
||net4ge.net^
||collective-media.net^
||kontera.com^
||addthis.com^
||adidnes2.bbmedia.cz^
||idot.cz^
||hdmag.cz^
||bbelements.com^
||ads2.czc.cz^
||stats.wordpress.com^
||tely.cz^
||linkbox.argonit.cz^
||webtrends.com^
||argonit.cz/tmp/64bit.js
||facebook.net^
||macromedia.com^
||out.sklik.cz^
||etargetnet.com^
||statcounter.com^
||etarget.cz^
||facebook.com^
||twimg.com^
||nasdum.cz/content/and-bannery/*
||f.root.cz/shared/js/monitoring.js?*
||fbcdn.net^
||adform.net^
||semnicneposilejte.cz^
||h.imedia.cz^
||novinky.cz/hitcounter.gif
||frontend.argonit.cz/pokus/*
||openx.bpa.cz^
||twitter.com^
||toplist.sk^
||filmopolis.cz/upload/banner/*
||bloggergadgets.googlecode.com^
||widgetsplus.com^

« Odpověď #39 kdy: 26. 04. 2012, 12:56:31 »
napadla ma jedna trochu zvláštna vec... a rád by som vedel váš názor... čo takto napríklad 2-3 dni v mesiaci vypnúť blokovače, kliknúť na reklamy zaujímavé i menej zaujímavé, trochu popozerať ten web... a na zvyšných 27 či 28 dní to blokovať? otvorene sa priznám, že niekedy kliknem aj na nezaujímavú reklamu.

Taktiež klikám na nové reklamy ohľadne hier. Dlhodobo hrávam darkelf.cz, všetkým travianom a podobným čertom sa vyhýbam. Keď sú však všetky nové hry kópiami travianu, tak si to pozriem, dám nejakú prehliadku a vypnem. S úsmevom si následne poviem, že toto môže dlhodobo hrávať len blázon... a individuá, ktoré chcú o tretej ráno vstávať, aby dali postaviť sýpku alebo mlyn :)

Pavol

« Odpověď #40 kdy: 26. 04. 2012, 13:36:37 »
Celkovo, ja proti reklame od MS nič nemám. Ak si mám prečítať články a správy na Roote, tak to musí niekto napísať. Ale ten čo to píše, potrebuje nejaké ohodnotenie. A keď to napíše, musí to hodiť na nejaký server. Jednoducho aj takýto web o  "nielen" open source otáča prachy. A ak MS dáva, Root by mal brať. Ešte by som dodal, že MS je iba firma, ktorá tiež otáča peniaze. Mám spravený dualboot na netbooku Win7/Ubuntu 12.04 a ten Win tam mám len preto, že tam fachajú programy, ktoré na Linux nie je možné z nejakých dôvodov portovať alebo obmeniť. Keby nemusím, Win odinštalujem, nechám Ubuntu a nič mi viac netreba.

Diskobolos

Je to jako se vším, čeho je hodně
« Odpověď #41 kdy: 26. 04. 2012, 14:15:21 »
Solím střídmě, s alkoholem taktéž... Pokud je něčeho rozumná míra, dá se to akceptovat, žít s tím a neobtěžuje to. Bohužel v dnešní době spousty lidí pozbývá rozumu a vnucují lidem něco co nechtějí. Do schránek, do televize, na webu... Je přirozenost se přemíře nechtěného vyhnout a nic na tom nezmění ani "dušínovské" názory redaktora Krčmáře (chápu, že root.cz zadarmo nepojede). Každý má právo použít adblock a stejně tak má každý právo nečít root.cz. Pro mě subjektivně je reklama na root.cz docela v pohodě (až na fullscreen reklamu a slabě označené PR články).

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 26. 04. 2012, 14:56:18 »
Já si třeba nemyslím, že by PR články byly slabě označeny. Jinak občas mě upozornily na nějaké zajímavé věci ... reklama v této formě mi nevadí, spíš jsem rád, že tu jsou.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 26. 04. 2012, 16:02:06 »
to Diskobolos
Ale zrovna tak si musí dobře uvědomit, jaký dopad jeho chování může mít například na kvalitu či četnost článků zde na rootu se nacházejících.

Už se to tady několikrát řešilo abyla navrhována placená verze bez reklam etc. Je to pořád dokola totéž. Mně by třeba nevadilo si klidně připlatit, kdyby to znamenalo zvýšení počtu příspěvků, byť třeba, jak spousta lidí často hlása do světa v diskuzích, zbytečných a neprofesionálních. Přesně kvůli podobnejm řečem se na psaní spousta lidí raději vykašle, než aby museli potom místo konstruktivní diskuze a objektivní kritiky číst nadávky a schazování jeho snahy pseudo expertů, kteří si chodí léčit své mindráky sem na server se zapnutým adblockem a sami nikdy žádnej článek nenapíší. Spousta chronických stěžovačů o rootu kolikrat mluvi jako o svem majetku a povazuji za urazku sve osoby existenci jakekoliv reklamy. Ono je hrozne jednoduche porad brat a nic nedat.

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 26. 04. 2012, 17:44:51 »
Placeny pristup uz v Cesku davno neni novinka.. Osobne jsem mel takhle predplaceny reflex a pred casem jsem sel do placeneho pristupu na specnaz.cz, - tam to bylo reseno formou nahrati kreditu a platbou do cca 5 korun za clanek.. Myslim ze zrovna root by se touto cestou mohl vydat take.. Otazkou je zda by to slo pod internetinfem, jehoz business model je zalozeny na prodeji reklamy.. (z nehoz take vyplyvaji ruzne vice ci mene neprijemne prostredky typu poutace na lidi s
vyrazkou v zapati stranky atd..)

Adblock na rootu pouzivam a nepripadam si kvuli tomu nejak blbe, microsofti reklamy fakt nemusim, odkazy na nesmysly* na vitalii uz vubec ne.

*abych byl konkretni, naposledy me prastil do oci clanek ktery hovori o tom, ze uzivate-li homeopatika, je nutne cistit si zuby homeopatickou zubni pastou.