Jak tak sleduji roota, podobná diskuse se opakuje min. jednou do roka.
Proč web zaměřený na linux zobrazuje reklamy na Microsoft?
Moje otázka je, proč ne? Root je technický linuxovým směrem zaměřený web, ne agitka proti Microsoftu. Argumentovat, že je to přeci ten zlý, ďábelský obr, co... Co že nám to vlastně zlého dělá? Ano, soudí se o patenty, asi tak jako spousty jiných firem. Ale to je tak asi vše. Argumenty typu, je to od MS, takže je to fuj, působí trochu pubertálně. I já byl puberťák a dobře si pamatuji, jak jsem měl podobné názory a jak jsem si s RedHat 6 připadal jako rebel.

Dlouhodobě používám Windows, Linux i MacOSX (občas i jiné systémy), co je zrovna po ruce/potřeba/nutno. Microsoft a jeho produkty, to je prostě jen jiné prostředí, jiný ekosystém, jeden z mnoha.
Co se reklam týče, tak souhlasím s tím, že blokovat je nefér vůči provozovateli webu, autorům článků. Dělají pro mne službu, za kterou se nějakým způsobem platí. Nic není zadarmo. Ano, jsou weby, kde na odstavec textu připadá 5 blikajících reklam se "zaručenou výhrou iPhonu", ale takové weby málokdy poskytují nějakou hodnotu. K takovým se root neřadí, tak nevidím důvod, proč reklamu blokovat. Podobné je to i třeba na Androidu, kde reklama je pro spoustu vývojářů jediný způsob nějakého výdělku z aplikací (donedávna i případ ČR). Argument malé popustnosti dat, popř. FUPu je v dnešní době dle mého názoru otázka mizivého procenta čtenářů. V takovém případě stačí vypnout Flash. Takové AdWords příliš kapacity neuberou, stejně jako pár gif/png obrázků navíc.