Budu se tvářit, že sem to nečetl a tak to nebudu brát osobně.
Jsem ve školství, mám podprůměrný plat v tomto oboru, můj nejdelší pracovní den měl 73 hodin a stejně furt lidé čekají. Vaše reakce měli sloužit jako jeden z podkladů pro mé šéfy, že takto to opravdu nejde a není to tím, že bych se flákal.
Jestli to budu nebo nebudu moct použít popravdě závisí na tom, jestli Vaše reakce budou k tématu a budou smysluplné.
Tohle má jednoduché řešení.
PŘESTAT DĚLAT PŘESČASY, KTERÉ NEMÁTE NAŘÍZENÉ.
Kor ve státní správě.
Postupuje se následujícím způsobem:
Zapisuje se co 15 minut, co právě děláte.
Zvolní se tempo takovým způsobem, aby to byla pohodová práce, ale pracuje se 9 hodin místo 8.
Takhle to budete dělat jeden měsíc, ale kromě těch 9-ti hodin nesmíš dělat žádné přesčasy, které si nedostal nařízené.
Je jedno, že něco nejde, prostě to nejde a budete to řešit ASAP, ale v pracovní době.
Opakuji!
Žádné přesčasy a co 15. minut zapisuj, co děláš!
Brzy se někdo ozve!
Vedoucí: "Proč to není hotové?"
Ty: "Nestíhám, podívej, začal jsem si vést výkaz práce, pracuju mnohem déle, než bych měl, ale prostě nestíhám! Říkal jsem, že jeden člověk je málo!"
Vedoucí: "Tak dělej přesčas!"
Ty: "To nejde, už jsem odpracoval 150 hodin přesčas!"
http://aktualne.centrum.cz/finance/prace/clanek.phtml?id=724100Následují tři možné odpovědi od vedoucího:
A) "Dobrá, tak já popřemýšlím, že někoho ještě vezmeme."
To je standardní "FUCK-OFF" odpověď číslo jedna, ty na to zareaguješ tak, že budeš i nadále pokračovat přesně jako ten minulý měsíc, protože kdybys to zase začal stíhat, tak JSI LHÁŘ A FLÁKAČ!
B) "Na dalšího člověka ale nejsou peníze!"
To je standardní "FUCK-OFF" odpověď číslo dvě, ty na to zareaguješ tak, že budeš i nadále pokračovat přesně jako ten minulý měsíc, protože kdybys to zase začal stíhat, tak JSI LHÁŘ A FLÁKAČ!
C) "Zaplatíme ti nějaké hodiny přesčas!"
To je dobrá odpověď, začni víc pracovat, začni řešit i ty věci, které tu leží delší dobu, nejlépe aby nastalo zlepšení.
Tohle tempo drž tak měsíc, nech si podepsat přesčasy a pak se hoď na měsíc marod, nebo si užij prachy.
Všechny tyto možnosti vedou k vyřešení problému.
Zbytečná argumentace tam, kde to nemá smysl, dlouhodobá práce přesčas, to je jen znak neschopnosti a jisté mentální impotence problémy efektivně řešit.
Je taková "BAJKA"
Byl jednou jeden les, v lese byla zvířátka chytrá a blbá, chytrá zvířátka pracovala málo, ale chytře a druhá zvířátka, která tvrdě dřela, všemu šéfoval moudrý medvěd mrdník. Do lesa vběhla liška horkouška a z toho co viděla, vrtěla hlavou.
Liška: "Ty, medvěde, ten zajíc dře jako mourovatej a ty mu ještě nadáváš!"
Medvěd: "Víš, zajíc dře a proto jsem na něj zlej, kdybych na něj byl hodnej, tak by zlenivěl, ten hlupák si myslí, že když svou práci neudělá, že les shoří! No a protože svou práci dělá dobře, musím ho pořádně deptat, aby náhodou nechtěl odejít a taky ho nebudu povyšovat, protože kdo by tu práci udělal?"
Liška vrtí hlavou "Ale ten ježek nic nedělá! A toho jsi povýšil a přidal mu peníze!"
Medvěd přikyvuje: "Ano, ježek totiž pořád jen kecá, ale přece ho z lesa nevyhodím! No a jak furt kecal, naučil se jednat s lidma a navíc umí slušně buzerovat zajíce, takže zajíc ještě víc dře! No kdo by měl být vedoucí zajíce než někdo, kdo ho umí pořádně buzerovat?"
Liška se mračí: "Ale to není spravedlivé!"
Medvěd se směje "Hahaha ty krávo! Odkud si přišla? Svět není spravedlivej! To je jen v pohádkách! Ale máš vlastně dobrej nápad, naučíme zajíce Křesťanství, aby dřel ještě víc! Mude lepší mu slíbit to, že až umře, dostane tunu mrkve, než mu jednu mrkev dát teď!"
Mňo....já osobně budu raději medvěd nebo ježek než ten blbec zajíc

Ale byla by to zajímavá story, kdyby zajíc přišel za medvědem a dal mu přečíst diskuzi na rootu, že by na tu práci měli být dva.
Myslím, že by mu medvěd rozbil hubu, že se v pracovní době zabývá takovejma kravinama, místo toho aby dřel.
Ale ty se bát nemusíš, jestli tvůj šéf má jen trochu rozum, slušně tě pošle do zadele, nebo ti slíbí mrkev.
PS: Jen dři a těš se na nebe, tam dostaneš 72 panen, budeš mít super barák a vůbec všechno, co si kdy chtěl.