Sám jste dal "perspektivnější" do uvozovek. Co to tedy znamená?
Ano, martin to shrnul pěkně. Výraz "perspektivnější" je příliš vágní - je potřeba nastavit nějaká exaktnější kritéria a na jejich základě zvolit optimální řešení.
No chapu, ze je to vagni...
Ja tim myslel - do ceho si myslite, ze ma vice smysl investovat cas a energii pro pristich par let.
Vim, ze na programovani pro Androida je treba Java a v korporatnim prostredi to asi take bude spise Java.
Ale mam pocit, ze vyvoj a komunita okolo Pythonu se vyviji rychle (hlavne oproti Jave - IMHO) a "zlate dny" ma Python pravdepodobne teprve pred sebou.
Takze, pokud bych chtel delat spise samostatne aplikace (pro firmy nebo pro neprofesionalni uzivatele), nez nejake rozvijeni fungujicich reseni ve firemnim prostredi (tam je asi volba jasna --> Java), k cemu se priklonit?
O miliony mi nejde, ale rad bych se tim uzivil (ja vim, pokud je clovek trida, uzivi se vzdy, ze...
) a nejake to "vyblbnuti se" by taky nebylo na skodu...
Snad jsem ted byl jasnejsi.
Kdyby mel den 32 hodin, tak se naucim obe, ale jsem samouk a programuju jako "amater" po praci (a po rodine, takze asi tak 22h-02h
). Bavi me to a neskromne si myslim, ze "na to mam hlavu", ale jelikoz casu neni nazbyt, tak mi asi nezbyde, nez si prozatim vybrat jen jeden z techto jazyku...