Podvržení mého čísla v zahraničí

Re:Podvržení mého čísla v zahraničí
« Odpověď #45 kdy: Dnes v 14:52:04 »
A k těm údajně podvrženým číslům při roamingu - v ČR je registrováno cca 15 mil. SIM karet. Takže to by podvodníci museli mít sakra na pilno, aby zkoušeli, která z těch SIM je aktuálně mimo ČR.

Mám neodbytný dojem, že to číslo netrefili náhodou. Nicméně se to evidentně dělo a skončilo to příjezdem do ČR. Takže nějaký důvod mají, i pro mě těžko pochopitelný, ale evidentně důvod mají. Nesnažte se mě přesvědčit, že se to nedělo.
Jestli znáš nějaký konkrétní prokazatelný případ, kdy k tomu došlo, tak ho klidně zveřejni. Třeba to tak opravdu je. Nebo taky podvodníci testují, kdo má číslo z firewallu vyjmuté a to pak zneužijí, všechno je možné. Ale osobně takovému harakiri prostě nevěřím, protože to je pro podvodníky zbytečná složitost a nejasný výsledek. Což podvodníci rádi nemají, ti jdou rovnou na věc a nezdržují se zbytečnostmi typu podvrhávání čísel od zcela neznámých a ničím zajímavých lidí (myšleno "zajímavých" ve smyslu, že nejsou instituce).

Zopper

• 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Podvržení mého čísla v zahraničí
« Odpověď #46 kdy: Dnes v 18:45:08 »
Mam problem, ze nejaky idiot zadava na facebuku nekam moje cislo (nevim kam, facebuk nemam) a me pak volaji, ze jsem projevil zajem o koupi Dacie Duster, sekacky mountfield, cinskeho elektrovozu a podobnyho odpadu.
Vubec netusim, co se s tim da delat, idiot je vytrvaly. Nemyslim si, ze mi to nekdo dela schvalne, mam "kulate" snadno zapamatovatelne cislo a idiot zrejme jednou natukal a uz u nej zustal. Je mozne nekde na facebuku dat si cislo do blacklistu, aby to ty reklamni formulare nebraly?
Nevím, jaké je tvoje číslo, ale jestli je to něco jako 777 000 000, tak upřímnou soustrast. ;D