Jj ja taky pozoruju ze jsme nazorove blizko.. ja sem si teda nikdy neporozumel s php a xslt... ale co se tyce lispu a TDD a dynamickeho typovani tak tam se shodnem.
Ale ja myslim, ze i s kostenou fletnickou se na spouste vecech shodnu.
On ma trochu snizenou toleranci na bullshit takze obcas pusobi agresivne a jaksi nervozne kdyz nekdo mlzi nebo meni tema, ale to co napise vetsinou dava smysl. A i kdyz jsou moje preference nekde jinde tak dokazu ocenit jeho uhel pohledu.
U toho PHP záleží také na tom, kterou verzi jsi viděl jako poslední. Mezitím se z něj stal plnohodnotný programovací jazyk ve stylu Javy nebo C# se spoustou vychytávek navíc a hlavně spoustou vestavěných funkcí a tříd. Třídy PDO, DOM a XSLTProcessor jsou prostě boží.
XSLT je o dost jiná liga v programování. Trvalo mi několik let, než jsem pronikl do jeho deklarativního stylu programování. Dá se v něm sice psát i imperativně, ale takový kód je těžkopádný a nedobře reaguje na odlišnou strukturu vstupních dat. Je skvělým nástrojem pro webový harvesting, i když s AI je to dnes jednodušší. Na dynamické generování webu jsem dosud nenašel nic rychlejšího, kromě zbytečně zatracovaného Heredoc.
Mám obavu, že BoneFlute je na mne tak trochu alergický, zejména když se vyjádřím neobratně nebo se spletu. Holt jsme jen lidé.