Intuícia a telepatia.
Oboje je pro závazné a důležité věci nepoužitelné. Z výše uvedených důvodů.
A když budu mít protipříklady, lze to považovat za vyvrácení Tvého tvrzení anebo to je jen vyjímka potvrzující pravidlo? Znám třeba případy, kdy intuice například zachránila život. Já bych tyto fenomény nepodceňoval, i když to nejspíš nikdy nebude mainstreamový prostředek 
Problém je v tom, že já intuici ani telepatii nezpochybňoval, že by nemohla existovat. Jen by nebyla (v konečném součtu) vůbec praktická.
Znám příklad, kdy nepoužívání logiky zachránilo život.
Znám příklad, kdy následování i nenásledování stáda zachránilo život.
Znám příklad, kdy impulsivní reakce zachránila život.
Znám příklad, kdy krádež zachránila život.
Znám dokonce přípdy, kdy zabíjení zachránilo život.
Ale určitě můžete zkusit vytáhnout nějaké případy, třeba budou zajímavé.
Takováto náhodná koincidence typu "nesmyslné chování zachránilo život" samozřejmě nic nedokazuje a nemůže být argumentem pro to, aby se člověk choval nesmyslně. O tom žádného sporu.
Ale pak znám případ, kdy někdo dostal o někoho obavu a vědomě přišel zkontrolovat, co se děje - a přišel právě včas, aby ho zachránil. Vnější přičina k tomuto tušení nebyla zřejmá. V těchto případech připouštím, že zafungovalo něco, pro co nemám zřejmé vysvětlení. Zda to byla intiuce, telepatie nebo prostě spojení podprahových podnětů, to nedokážu řict. Možná to není ani tak podstatné.
Pak jsem sám na sobě zažil přenos souvislé věty mezi dvěma lidmi, za přítomnosti svědků, což proběhlo zcela mimovolně, nečekaně a nezamýšleně, bez jakéhokoli významu (a také zcela neužitečně). Nezle popřít, že pravděpodobnost něčeho takového je mizivá, přesto se to stalo. Je to na úrovni kuriozity, přesto to beru jako podstatnou zkušenost.
Tyto události jsou nereprodukovatelné, nelze je použít jako návod - ale domnívám se, že jde o reálný fenomén. Je zde samozřejmě možnost, že trpím bludem (anebo někdo ze zúčastněných), to ale doufám, že ne