Lidi od HP mi mění kus za kus nebo přivezou fungl nový díl.
Na FS mám jen dobré reference, cca 20NB AMILO (levná řada) už několik let jede v jedné fabrice 24/7 a až na nutnost periodické výměny disků, které prostě po 3 letech odejdou, drží.
Možná je to i v tom, Tigře, že se pohybuji v jiném množství kusů než ty a že zákazníci vždycky řvou, když se něco rozbije. Osobně se mi zdá, že HP je možná o pár procent levněji než Dell, ale když se něco rozbije, tak to prostě opraví tak, že to je vyřešené. Dell, s tím jejich používáním "refurbished" dílů, které alespoň v případech u kterých jsem byl, fungovaly podle počasí, skončili.
Například jeden jedinej server opravovali celý 2 měsíce!!!!
A to byl server s extra drahou zárukou.
1. měnili disky, všechny disky refurbished, jeden dodali i se soubory nějakého chudáka.....no, kdyby alespoň dodali všechny disky stejné kapacity a rychlosti, ale dodali do RAIDu 3 disky o různé velikosti a rychlosti
2. měnili desku a při tom jejich technik rozbil backplate
3. měnili backplate, aby se ukázalo, že v té refurbished desce nejdou paměti ze staré desky
4. měnili desku za jinou refurbished, nefungovala
5. měnili desku za jinou refurbished, fungovala trochu
6. poslali jiný server na ZAPŮJČENÍ!!!
7. vrátili server s tou refurbished deskou, že si vymejšlíme
8. vyměnili refurbished desku za nový díl a server začal fungovat
...no...pár kroků jsem vynechal a myslím, že nakonec v Raidu zůstaly ty různě rychlé a různě velké disky, každý pes jiná ves.....
Nejhorší je, že kdyby dělali svou práci pořádně a dodali rovnou nový a dobrý díl, nebo rovnou celý server, možná by je to na těch výjezdech stálo méně.
Fakt mi to hlava nebrala, rozbitý server, asi i v Dellu jim dojde, že to je prostě důležitá část sítě.
Tak proč to kurňa neudělají pořádně??
Kdyby ty refurbished díly dávali koncákům, jak kdysi řekl jeden známý v obchodě s HW (omlouvám se za vulgaritu, ale on to prostě tak řekl):
"Zákošovi(zákazníkovi z ulice) můžeš i do huby nasrat, když se u toho budeš usmívat, nechá si to líbit a většinou si řekne, že je to jeho chyba."
Sakra nechci řešit reklamaci 10x, chci si udělat fajfku, že je oprava hotová, nechci dohlížet na technika DELLu, jak přede mnou noťas rozebírá a rve do něj ten refurbished díl, kterej se bude nejspíš sr*t. Nechci poslouchat ty kecy, že se oprava nepovedla, nechci poslouchat od ředitele, že ten člověk nemůže dělat, nechci to znova otvírat a už vůbec nechci vidět znova vidět ksicht toho technika nejmíň celý příští rok. Možná by pomohlo, kdybych tomu technikovi dal pořádnou ránu pěstí, asi bych z toho měl problémy, ale dost možná by to zabralo a třeba by se povedlo opravu udělat pořádně. Třeba to už někdo udělal.
Z HP ...server, noťas... přijedou vymění a všechno funguje, vyzkoušeno v řadě případů.
Lenovo ... FS mám jen dobré reference.