[smoofy] já mám taky radši krabice silu ThinkPad a třeba i Ford Granada MK3 :-D Ale co se týká Vaio, tak mi vždycky připadaly dobře odladěné, tiché a rychlé ... po této stránce jsem je obdivoval. Ale vždycky to bylo jen krátkodobé setkání, takže nemohlo být objektivní. A jelikož mám alergii na Sony, tak nikdy nepadla ani úvaha o jeho pořízení. Nicméně si myslím, že to má být jakási alternativa k Applu ... ale v tomto směru bych šel jasně směrem k Applu.
No a co se týká grafiky intel, myslím si, že mají dlouholeté zkušenosti s notebooky a proto mi přijdou nejoptimálnější pro notebook. Ale dohledat slušný notebook s Inteláckou grafikou je taky slušnej oříšek. To s tím BSD je ovšem velká škoda, snad se to zlepší.
Mno a 15000 - 18000 tisíc za stroj pro studenta? Pokud má tu možnost, tak proč ne. Lepší, než za studijní období kupovat tři nekvalitní stroje za 7000 - 8000 tisíc. Vyjde to levněji. Starší a kvalitní notes se pochopitelně dá také pořídit, ale je nutné počítat s tím, že hned bude vyžadovat nějakou investici. Jako větší disk, rozšíření paměti atp. A pochopitelně je ošizen o jakoukoliv záruku. Takže ne vždy se to musí vyplatit.