Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti, resp. co by jste mi doporučili, jako levné úložiště nebo server pro zálohování dat. Velikost zálohovacího prostoru od vyšších stovek GB až po nižší jednotky TB. To je ale celkový objem všech dat, který bych tam postupně uploadnul a po té jednou-dvakrát do měsíce bych data aktualizoval (uploadnul jen to co se změnilo, odhadem 30-300 GB traffic za běžný měsíc podle situace).
Co jsem koukal na možnosti:
Hetzner Storage 1 TB za 3.2 Eur nebo 5 TB za 10.9 na měsíc, píšou, že funguje scp, nevím jestli půjde i rsync.
Uloz.to 5 TB za 6.5 USD, ale nevím jestli půjde použít rsync, nebo alespň scp. Možná jen možnost nahrávání přes web-aplikaci.
mega.io (dřívější megaupload) 2 TB za 207 Kč, nebo 5 TB za 414 Kč. Taky nevím, jestli bude možné použít rsync, scp, nebo jestli je tam přístup pouze přes web-aplikaci.
V případě uloz.to je možnost i 25 TB za 16 USD, což je jednoznačně nejlevnější varianta v přepočtu na 1 TB. Ale tolik místa nevyužiju.
Důležité-ideální je, aby bylo možné nahrát-stáhnout-aktualizovat data z příkazové řádky, přes rsync. Nebo aspoň přes commander (mc, Krusader). Jde mi jen o zálohu, ne o zdílení. Tajná data to nejsou, o soukromí v tomto případě obavu nemám (řešit lze šifrováním).