Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #15 kdy: 08. 05. 2025, 11:03:31 »
Uvědomuji si co ty disky jsou a kdy asi odejdou. Ale řekněme pár let by ještě mohli dát.
Taková věc nespěchá.

« Odpověď #16 kdy: 08. 05. 2025, 11:04:01 »
Na Aukru se někomu podařilo koupit 4TB starší disk za 9Kč. :D

« Odpověď #17 kdy: 08. 05. 2025, 12:15:39 »
Pokud budou 3TB případně i nižší ještě k dispozici tak 1-2ks bych koupil. :-)

« Odpověď #18 kdy: 17. 05. 2025, 21:25:38 »
Zdravím všechny přítomné, měl bych dotaz,.. zrealizoval někdo s tímto člověkem úspěšně obchod s těmito disky? Já mu minulý týden poslal peníze na účet a od té doby nekomunikuje a balík také neodeslal. Věřím, že jde o nedorozumnění ale i tak mě zajímá názor vás odstatních.

Tomáš

« Odpověď #19 kdy: 20. 06. 2025, 09:49:14 »
Po měsíční odmlce musím konstatovat, že uživatel Tomáš Crhonek je vážně zloděj. Jsem v kontaktu ještě s druhým uživatelem, který mu též poslal peníze na účet a pevné disky do dnes neobrdžel. Je to již měsíc od převodu peněz. Tomáš Crhonek velmi tlačil na rychlý převod peněz s tím, že HDDs odešle hned následující den. S tím, že pokud převod nebude realizován hned, prodá disky někomu jinému. Od té doby nereaguje na emaily ani mobilní telefon.

Pokud by jste chtěli - uveřejním jeho číslo účtu a emailovou adresu.

Rozhodně tomuto zloději neposílejte žádné peníze předem.

@moderátor - je možné mu nějak odstavit účet? Bylo by smutné, kdyby okradl další místní uživatele.

PS.: Měl jsem to zde za velmi dobrou komunitu, bohužel i zde je možné být okraden. Dávejte si pozor.

« Odpověď #20 kdy: 20. 06. 2025, 10:11:28 »
Nevím, ten člověk je k dohledání včetně zaměstnavatele a bydliště během 2 sekund. Tady se podle profilu už měsíc neukázal, není někde hospitalizovaný nebo tak něco?

« Odpověď #21 kdy: 20. 06. 2025, 10:41:03 »
Jak píše LolPhirae, na podvod bych to neviděl. Má tu dlouhou historii, je dohledatelný, podle projevu bych si dovolil usoudit, že podvodník není. A když se podíváš na jeho web/blog, měl tam pravidelné příspěvky, ale za poslední měsíc nic. Viděl bych to spíš na nějakou vážnou překážku, kterou nemohl ovlivnit - třeba zdravotní problémy.

« Odpověď #22 kdy: 20. 06. 2025, 10:51:38 »
To jsem si myslel po pár mailech s místmím kolegou, který je ve stejné kaši také,.. že se mu něco přihodilo. Nýbrž, ten se mu cca před 14ti dny dovolal a pan Crhonek se mu vyjádřil tak, že se omlouvá a disky obratem pošle, že zapomněl. Od té doby opět 14dní zcela ticho po pěšině. Též bych takto nikoho neobviňoval, ale situace na to z mého pohledu ukazuje. Mě telefon nevzal ani jednou.

« Odpověď #23 kdy: 20. 06. 2025, 12:55:36 »
Já jsem ten druhý, co od něj koupil 4ks za 2100. Jak píšete, myslel jsem si že je to seriozní člověk (aktivita na fóru, osobní webovky, atd...), a taky jsem si říkal, jestli se mu něco nestalo. Jenže.
Dobře se s ním komunikovalo, než jsem mu poslal peníze (mailem i telefonicky mi potvrdil, že to přišlo a že to odešle). Pak mi začaly chodit nechutné emaily z adresy GayHledaPartnera@proton.me, kde se dotyčný podepisuje jako Tomáš (pozn. myslím tím "Crhonek") a nabízí mi, že za ty disky nemusím platit penězi (více to rozvádět nebudu, je to krajně nechutné), třikrát jsem mu volal(naposled asi 2 týdny zpět, disky jsem platil, víc jak před měsícem), vždy mi řekl, že to pošle. Osobně si myslím, že to dopadlo, tak, že ty mnou koupený disky dal jako protislužbu někomu jinýmu, ovšem jaksi pozapomněl se mi např. omluvit a poslat zpět těch 2100 Kč.

Nehledě na to, že když si představím, že jsem na tohle fórum chodil i jako náctiletý, za našetřený peníze si koupím od něj ty disky, protože se chci naučit spravovat raid a zálohy a začnou mi (nejspíš od něj) chodit tyhle maily, tak by to pro mě bylo docela životní školení, skoro jak z filmu od Řezníka. To bych fakt jako zábavný nebral.

Občas si říkám, že až budu mít cestu okolo Olomouce, že ho s tím konfrontuju (samozřejmě násilí odmítám).

« Odpověď #24 kdy: 20. 06. 2025, 13:26:37 »
Tak to jsem tedy opravdu nečekal :-(.

« Odpověď #25 kdy: 20. 06. 2025, 13:51:14 »
Pak mi začaly chodit nechutné emaily z adresy GayHledaPartnera@proton.me, kde se dotyčný podepisuje jako Tomáš (pozn. myslím tím "Crhonek") a nabízí mi, že za ty disky nemusím platit penězi (více to rozvádět nebudu, je to krajně nechutné)

Hmmm. Tedy mně anoncování sexuální orientace přímo na homepage jeho webu úplně mimo kontext přišlo poněkud podivné, ale tohle vypadá spíš na řešení u sexuologa a psychiatra.  ::) :o

« Odpověď #26 kdy: 20. 06. 2025, 14:07:21 »
Já jsem ten druhý, co od něj koupil 4ks za 2100. Jak píšete, myslel jsem si že je to seriozní člověk (aktivita na fóru, osobní webovky, atd...), a taky jsem si říkal, jestli se mu něco nestalo. Jenže.
Dobře se s ním komunikovalo, než jsem mu poslal peníze (mailem i telefonicky mi potvrdil, že to přišlo a že to odešle). Pak mi začaly chodit nechutné emaily z adresy GayHledaPartnera@proton.me, kde se dotyčný podepisuje jako Tomáš (pozn. myslím tím "Crhonek") a nabízí mi, že za ty disky nemusím platit penězi (více to rozvádět nebudu, je to krajně nechutné), třikrát jsem mu volal(naposled asi 2 týdny zpět, disky jsem platil, víc jak před měsícem), vždy mi řekl, že to pošle. Osobně si myslím, že to dopadlo, tak, že ty mnou koupený disky dal jako protislužbu někomu jinýmu, ovšem jaksi pozapomněl se mi např. omluvit a poslat zpět těch 2100 Kč.

Nehledě na to, že když si představím, že jsem na tohle fórum chodil i jako náctiletý, za našetřený peníze si koupím od něj ty disky, protože se chci naučit spravovat raid a zálohy a začnou mi (nejspíš od něj) chodit tyhle maily, tak by to pro mě bylo docela životní školení, skoro jak z filmu od Řezníka. To bych fakt jako zábavný nebral.

Občas si říkám, že až budu mít cestu okolo Olomouce, že ho s tím konfrontuju (samozřejmě násilí odmítám).

O této nechutné části jste se ani nezmiňoval, když jsme se bavili po mailu. To je hnus, ač násilí odmítám též, za tohle by si zasloužil do huby! Peníze už asi neuvidíme.

Znáte tu někdo nějakého admina? Napíšu mu, tento profil by zde myslím neměl být aktivní (samozřejmě bude záležet na zvážení dotyčného administrátora)

« Odpověď #27 kdy: 20. 06. 2025, 14:14:09 »
Zkus odkaz "Oznámit moderátorům" pod původním inzerátem?

« Odpověď #29 kdy: 20. 06. 2025, 14:42:52 »
Jj, i to, co nebylo, se zjevně prodalo. Několikrát. ::)