RDa
IP adresy se logují (skoro) vždy, na všech fórech, emailech, přihlášeních, nebo jen přístupu na web. Znám i fórum, kde jsou v plném rozsahu IP zobrazovány u příspěvků.
Marek Staněk
Minimálně krádež identity. Útočník si založil pouze nový email, nic dalšího. To by někdo ukradl identitu na fóra a na web resp. email ne ? Navíc se už měsíc nepřihlásil. To vypadá na nějaké neštěstí (oběť násilného trestného činu). Kontaktoval bych policii, kdo ho znáte.
LivingLegend
Já bych si změnil heslo, použil Cold BackUp. Nějaký postranní kanál, který by nebyl také odcizen.
Ctrl+P
Taky to absolutně nechápu. Jednak je to slušný a podstivý člověk, který rád pomáhá, podle webu i tady na fóru. I když ho osobně neznám. Takže by to neudělal. Navíc je dobře zajištěn, s prací, vlastním bytem, červeným diplomem. Proč by tohle dělal kvůli pár tisícům. Se svým účtem na fóru a webem se dá celkem rychle o něm najít skoro všechno, jméno, jak je starý, kde bydlí, kde pracuje, o co se zajímá, na webu má fotku. I když by najednou chtěl podvádět, tak si založí vše nové, ne jen protonmail. Pokud by už mu bylo všechno jedno, tak proč při použití starého účtu by nepoužil i svůj email ?
Vzhedem k tomu, že se svým účtem na sebe vytroubí vše, proč by si zničil kariéru i přátelství kvůli pár tisícům ?
Já se snažím mít digitální stopu minimální, nic osobního nevytrubuji. Ale podvádět se nechystám (na bazaru preferuji vždy osobní setkání, ne jen tady).
kopevi2
Měsíc už se nepřilásil, kdy jsi s ním volal, ještě v květnu ? Znáš ho po hlase, víš že to byl on ? To je buď rozsáhlá krádež identity, nebo mu totálně hráblo po nějakém velkém neštěstí (znám to) a absolutně všechno, čeho dosáhl zahodil. To je jak když by byl obětí trestného činu, nebo plánoval konec. Kdo zná na Tomáše C detailní informace, tak by měl kontaktovat policii. Ne proto, že podvádí, ale jestli se s ním něco nestalo.
GPU
Tak jsou to citlivější lidi, více všechno prožívají. Na základě toho se dostávají do velmi špatných situací (šikana a pod.) což člověka zničí úplně, jak další neštěstí přibývaji. A nemusí to být jen gayové, jsou to i umělci, autisti a podobně. Sportovci naopak zrovna moc ne. To, že někdo vytrubuje do světa svojí orientaci, nebo co měl(a) k večeři, jak se namaloval(a) nebo kam půjde večer, to nechápu. To jsou exhibicionisti, které ale naopak může cokoliv rozhodit. Kontaktovat policii ano, ale ne kvůli podvodu, primárně, jestli se mu něco nestalo.
Petr Krčmář
Jestli jsou IP pořád ze stejného rozsahu, vypadá to min. na stejné město, poskytovatele. O to je to divnější. Skutečně mu totálně hráblo po nějakém neštěstí (a že to znám). Navíc se už dlouho nepřihlásil, snad je živej a zdravej. Pravděpodobně podobným způsobem hráblo jinak oblíbenému a slušnému člověku Tomášovi K v roce 2007 (koukám, že po půlnoci jsem ty dva Tomáše prohodil). Ten případ Tomáše K jsem sledoval, docela jsem i soucítil s tím, co mohl prožívat. Byla na Tvém wbu dlouhá dizkuze, některé úvahy mi připadaly dost mimo.