Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #30 kdy: 20. 06. 2025, 16:44:39 »
Já jsem ten druhý, co od něj koupil 4ks za 2100. Jak píšete, myslel jsem si že je to seriozní člověk (aktivita na fóru, osobní webovky, atd...), a taky jsem si říkal, jestli se mu něco nestalo. Jenže.
Dobře se s ním komunikovalo, než jsem mu poslal peníze (mailem i telefonicky mi potvrdil, že to přišlo a že to odešle). Pak mi začaly chodit nechutné emaily z adresy GayHledaPartnera@proton.me, kde se dotyčný podepisuje jako Tomáš (pozn. myslím tím "Crhonek") a nabízí mi, že za ty disky nemusím platit penězi (více to rozvádět nebudu, je to krajně nechutné), třikrát jsem mu volal(naposled asi 2 týdny zpět, disky jsem platil, víc jak před měsícem), vždy mi řekl, že to pošle. Osobně si myslím, že to dopadlo, tak, že ty mnou koupený disky dal jako protislužbu někomu jinýmu, ovšem jaksi pozapomněl se mi např. omluvit a poslat zpět těch 2100 Kč.

Nehledě na to, že když si představím, že jsem na tohle fórum chodil i jako náctiletý, za našetřený peníze si koupím od něj ty disky, protože se chci naučit spravovat raid a zálohy a začnou mi (nejspíš od něj) chodit tyhle maily, tak by to pro mě bylo docela životní školení, skoro jak z filmu od Řezníka. To bych fakt jako zábavný nebral.

Občas si říkám, že až budu mít cestu okolo Olomouce, že ho s tím konfrontuju (samozřejmě násilí odmítám).

O této nechutné části jste se ani nezmiňoval, když jsme se bavili po mailu. To je hnus, ač násilí odmítám též, za tohle by si zasloužil do huby! Peníze už asi neuvidíme.

Znáte tu někdo nějakého admina? Napíšu mu, tento profil by zde myslím neměl být aktivní (samozřejmě bude záležet na zvážení dotyčného administrátora)
Nechtěl jsem mu křivdit(osočovat z něčeho, co nemůžu 100pro dokázat u takto citlivé věci), když to přišlo z jiné adresy (třeba se mu někdo dostal do PC apod.., samozřejmě to nemusel a nemusí být on, ale vše k tomu sedí) a tehdy se to zdálo, jako že na odeslání pozapomněl, protože reagoval a komunikoval korektně atd....

rqt

• *
  • 10
  • hv dev
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 20. 06. 2025, 20:22:31 »
Neslo by to resit standardne, pres policii? Dukazu je dostatek. Chapu, ze pro nekoho casova ztrata muze prevazovat nad odeslanou financni castkou. Kdysi jsem oznamoval podvod za cca 2000 CZK a stalo me to par navstev na policii a nekolik hodin ztraceneho casu (cca 3-4 h). Ale bylo potreba zabranit dalsim podvodum, slo mi spis o dalsi potencialni obeti v budoucnu. I sexualni obtezovani by melo byt objektivne posouzeno, jestli jiz nenaplnuje skutkovou podstatu trestneho cinu. Policie nebo spis soud ma moznost objednat posudek od sexuologa a psychiatra - posuzovany muze byt treba v manicke fazi (rozfofroval prachy a hleda partnery nevhodnym zpusobem) nebo mit jine dusevni potize, pak by ale misto trestu podstoupil lecbu (sexuologickou, nebo psychiatrickou). Nevite, jestli obeti neni vic a policie nahlasene pripady spoji do jednoho rizeni. V mem pripade bylo podvedenych hodne a bylo jen dobre, ze justice stopla dotycnemu pachat dalsi podvody.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 21. 06. 2025, 09:54:08 »
Problém je, že pokud to je do 10000 Kč, tak to není TČ, ale jen přestupek.

« Odpověď #33 kdy: 21. 06. 2025, 11:38:31 »
Problém to je na první pohled, pokud takových lidí je víc, částky sečtou a už to není přestupek.

« Odpověď #34 kdy: 21. 06. 2025, 12:23:11 »
LOL. No, běž to vysvětlit třeba na pražské fízlárny, kde "řeší" ruličkáře.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 21. 06. 2025, 13:56:09 »
Problém to je na první pohled, pokud takových lidí je víc, částky sečtou a už to není přestupek.

Čili to problém je. Hledat další lidi a doufat, že to těch 10k přeleze.

« Odpověď #36 kdy: 21. 06. 2025, 15:11:19 »
Není ta hranice 10.000 Kč jen u krádeže? Protože tohle by byl spíš podvod, možná se to pak posuzuje jinak... Ale právník nejsem, takže možná je tato úvaha mimo mísu.

« Odpověď #37 kdy: 21. 06. 2025, 16:19:08 »
Neslo by to resit standardne, pres policii? Dukazu je ..... justice stopla dotycnemu pachat dalsi podvody.

Super kometar nad vecou.

« Odpověď #38 kdy: 23. 06. 2025, 13:22:48 »
Tak proto už se neozval, když jsem chtěl přes zásilkovnu a platbu dobírkou   >:(

« Odpověď #39 kdy: 24. 06. 2025, 08:16:02 »
Není ta hranice 10.000 Kč jen u krádeže? Protože tohle by byl spíš podvod, možná se to pak posuzuje jinak... Ale právník nejsem, takže možná je tato úvaha mimo mísu.

U podvodu je to stejně. Ono se to může vyplatit hlásit i kvůli tomu, že ten člověk mohl někde jinde, jako někdo jiný, nabízet i něco jiného.Vás tady udělal na diskách, jinde mohl nabízet třeba iphony...

A asi i ten přestupek, pokud se to dotáhne do nějakého konce, mu může dělat škraloup při nějaké lustraci v budoucnu.

Zajímalo by mne, co může způsobit takovýto morální úpadek. Skoro by se až chtělo spíše věřit tomu, že mu jen někdo ukradl účet,... ale skutečnost bývá často méně komplikovaná.

@Mint

« Odpověď #40 kdy: 24. 06. 2025, 09:13:37 »
A asi i ten přestupek, pokud se to dotáhne do nějakého konce, mu může dělat škraloup při nějaké lustraci v budoucnu.
I kdyby ne, tak dozvědět se to jeho zaměstnavatel MPSV / ÚP asi by z takového zaměstnance nebyl úplně štastný a pokud by se skutečně sešlo dost podvedených, aby to bylo nad 10 000 Kč, tak by to pro něj znamenalo vyhazov a ve státní správě by už byl se záznamem v rejstříku nezaměstnatelný.

« Odpověď #41 kdy: 24. 06. 2025, 10:27:47 »

Zajímalo by mne, co může způsobit takovýto morální úpadek. Skoro by se až chtělo spíše věřit tomu, že mu jen někdo ukradl účet,... ale skutečnost bývá často méně komplikovaná.

Osobně si myslím, že to klasický podvodník není (viz. historie na tomto fóru, plno lidem pomohl atd..), dle těch mailů z GayHledaPrartnera@proton.me si myslím, že mu prostě přeskočilo (různé důvody, neznám ho - ani nejsem psycholog, tak ho nechci víc analyzovat; jako perličku co jsem ochotný veřejně sdělit, že nabízel že budeme točit videa na onlyfans a pak položí místo ve svojí práci (pozn. to se přiznám, že mě pobavilo :-) ) ) a proto jsem to nechtěl řešit nijak víc, ta ostuda, že se tady probírá, mi stačí. Taky jsem nezaznamenal, že by podváděl i jinde. Jediné co bych chtěl si s ním osobně promluvit, aby se zamyslel (viz. předchozí mé příspěvky).

« Odpověď #42 kdy: 24. 06. 2025, 10:40:53 »
No, ono tohle je už asi na psychiatra, jestli takový člověk nemůže být i nebezpečný, byť třeba jen sám sobě. Přecijen takováto změna chování asi není v pořádku. Toto je sebedestruktivní chování.

« Odpověď #43 kdy: 24. 06. 2025, 10:56:54 »
No, ono tohle je už asi na psychiatra, jestli takový člověk nemůže být i nebezpečný, byť třeba jen sám sobě. Přecijen takováto změna chování asi není v pořádku. Toto je sebedestruktivní chování.
Samozřejmě, ale myslím si, že by toto měli analyzovat jeho blízcí, nebo lidé, kteří ho alespoň osobně znají. Právě z toho důvodu jsem psal před více než týdnem panu Krčmářovi, ten ho ovšem osobně nezná...

McFly

• 629
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 24. 06. 2025, 14:31:27 »
Já myslím, že to Tomáš nepsal. Třeba se za něj někdo jen vydává. Kdyby to psal on, nepoužil by Protona, který nevkládá IP adresy odesílajícího, ale poslal by to ze svého vlastního serveru.

Sám v diskusi píše, pokud to byl on:

Odepsal jsem podrobnosti na email, kdyby to nepřišlo, tak napište znovu a pošlu vám info znovu z anonymního proton.me účtu, který si vytvořím.

A myslím, že si nějaký vtipálek udělal legraci a založil tu schránku. Zkusil mu někdo z legrace napsat na tomas@heronovo.cz nebo na FB, co to jede za točky? A jestli to teda jede on? :-) Divné je, že se tak dlouhou dobu nepřihlásil, že jo...