A ty očividně netušíš, že VPN si sotva bude BFU dělat někde na chalupě v tuzemsku, protože k čemu by mu asi tak byla, ha? K ničemu (abych to napsal slušně)

VPN pro BFU má smysl leda někde v cizině mimo EU, když si chce někdo sledovat netovou TV od zdejších poskytovatelů a potřebuje k tomu taky zdejší IP adresu. A proč zmiňuji BFU? No protože to je hlavní skupina home userů, nikoliv nějací IT odborníci, co si doma provozují NAS a potřebují k němu vzdálený přístup a ještě kopírování souborů do/z něho po netu.
O záloze fotek to stručně a jasně napsal uživatel GPU (a já jenom přidám, že se to týká i videí z mobilu): "
Většina fotek jsou dneska často momentky bez hodnoty" neboli když mám tyto fotky a videa v mobilu a k tomu si je nakopíruji někam na disk do PC nebo na flashku, tak tím mám zálohu prakticky vytvořenou. Ona stejně většina tohoto mediálního obsahu putuje někam na sociální sítě nebo se hned přeposílá přes Messenger, WhatsApp (a další komunikátory) jiným osobám, takže bych z té zálohy nedělal drama.
Kolik BFU má ty konferenční hovory? Nikdo. Leda vykecávání přes Messenger nebo WhatsApp, kde i v případě použití videohovoru je ten datový traffic nula, nula, nic.
V RAW pořizují fotky tak akorát profi-fotografové, jinak si tím nikdo nebude zaplácávat paměť telefonu. Buď nohama na zemi.
I kdyby stál cloud pětikačku, tak to prostě lidi platit nebudou. Stačí se podívat na to haló, co bylo teď u zvýšení konces. poplatků za ČT o 15 Kč a část národa se mohla potentovat vzteky. Prostě to tak je a v případě dětí ještě navíc nastává i ten problém, že nejenom jim to rodiče platit nechtějí, ale mnohdy ani dítka nemají zájem, aby se mediální obsah jejich telefonů někam ukládal.
Zálohovat "mobil do PC" potřeba vůbec není, zálohují se fotky a videa. Appky, kontakty, zprávy, hovory apod. jsou zálohovány vesměs automaticky po vytvoření účtu (Google, Samsung atd.) a co jiného by asi tak člověk z toho mobilu zálohoval? Nic, protože už tam ani nic jiného není.
Nevím jak ty, ale já mobil s USB portem mám, a to už od doby prastaré Nokie E51 (což je přes 15 let) až po současný Samsung (a mám takové tušení, že i nové iPhone ho už mají)