Jen doplnim predchozi prispevek jako student FITu.
studijni oddeleni a vstricnost ke studentum
FIT - moje manzelka studovala na VUT, ne na FIT, ale vzdy nadavala a straslive
Osobne jsem na SO FITu nikdy problem nemel. Tedy krom sakra dlouhych front, kdyz jsem jeho navstevu oddaloval na nejzassi termin, ale to je preci jen moje chyba.

Rozhodne jsou to prijemni lide. Stejne tak v knihovne.
administrace studia
FIT - kdyz jsem videl jak to je na VUT, tak jsem videl, rekl bych, neprehlednou a jednoduchou aplikaci, ale uz je to dost dlouho a rekl bych, ze se situace musela nutne zmenit, tenkrat to vypadalo, jako by to napsal amate
Uprimne netusim, co jsi to videl. Pokud jsi videl to, co videla manzelka, tak to byl nejspise VUT system, ktery my na FITu jaksi nepouzivame.

Mame vlastni system, sice ze zacatku take trochu neprehledny, ale behem tydne dvou se da do nej proniknout.
volny cas
FIT - jak tu bylo psano, je to zlo, od rana do vecera neco bouchat je na budku, ac jde o praxi, me tedy spis vyhovuje kdyz si muzu i odpocinout a nebyt stale ve stresu, ze neco musim, nehlede na to, ze pokud mas projekt v tymu, vetsinou plati kolektivni vina, tedy pokud nekdo neco nedoda, jsi ztracen
Ono by to asi chtelo upresnit. Ten volny cas tam je (ac ani tak ne moc, to priznavam), ale musi clovek zacit makat co mozna nejdrive. Kdyz lenosi na zacatku, tak pak nestiha. Ale takhle to funguje asi vsude.

Co se kolektivni viny tyce, pokud se na tebe nekdo vykasle, ale ty dodas nejaky funkcni prototyp, tak je mozne dostat body od neaktivniho kolegy.

projekty a praxe
FIT - ja nevim, vsichni z FIT si to pochvaluji, ale co tu nezaznelo, co to je za projekty? Jakeho charakteru? Budou mi na neco?
Tady se trochu rozepisu.
1. rocnik
Assembly - predevsim prace v laboratorich, zadne projekty (pouze orientace v nizkourovnovem jazyku)
C - jednoduche (ale ne primitivni) projekty na zacatek, spracovani textu, prace s maticemi, iteracni vypocty, razeni podle ceske abecedy.
V druhem semestru implementace nejakeho problemu za pomoci prostredku UNIXu (vlakna, semafory, zpravy apod.).
UML - kompletni navrh informacnicho systemu
VHDL - Lehky uvod, jednoducha implementace konecneho automatu (Letos asi bude neco jineho)
MATLAB - lehke matematicke priklady. Nektere mozno i v C.
Bash - Zpracovani informaci unix systemu.
2. rocnik
C - Implementace velkeho poctu jednoduchych algoritmu popsanych v ucenbnici. Tady jde spis o zapamtovani si algoritmu.
Vypracovani interpretu nejakeho jazyka (lexikalni analyza, syntaxe, semantika, optimalizace, interpretace) plus nekolik neprimitivnich algoritmu. Prace v tymu az o peti lidech.
Projekty pracujici s tcp a udp. Implementace server-client komunikace. Celkem 3 projekty na toto tema.
Prace s OpenGL, implementace z-bufferu a Goraudova stinovani.
MATLAB - Zpracovani signalu (za nas prace z obrazkem), take nic tezkeho.
VHDL - Vypis inicialu na maticovy displej. Doplneni nekolika slozitejsich veci do navrhu procesoru, jeden ze zabavnejsich (byt tezsich) projektu.
Perl a Python - Reseni nekolika zajimavych problemu. (Prevod formatu, statistika zdrojoveho kodu apod.)
PROLOG a LISP - Prace v laboratorich plus implementace nekolika algoritmu doma.
Na vyber z C++/Java/VHDL - Navrh a implementace objektove orientovane aplikace. Za nas bylo Clovece nezlob se v C++/Java a ve VHDL vlastni navrh. Tym o 2 lidech. VHDL po jednom (asi).
3. rocnik
PHP a MySQL - Implementace online informacniho systemu navrhnuteho v prvnim roce. Tymovy projekt.
Assembly/C - Reseni problemu na mikrokontroleru MSP430. Jsou tu i jine varianty, ale nebudu to vypisovat vse, mikrokontroler prevazuje.
C/C++/Java/Python - Simulace a modely pomoci knihovny SIMLIB. Tymovy projekt o 2 lidech.
C/C++ - Implementace aplikace na bazi architektury klient/server pro IPv6.
Tvorba uzivatelskeho prostredi (i s vlastnim programem).
a nakonec bakalarska prace

Volitelne
C# a .NET - Netusim, co je to zac.

(Ze stranek predmetu: Windows GUI aplikace, ADO.NET GUI aplikační rozhraní, ASP.NET aplikační rozhraní, Remoting)
Pokrocile C - Hardcore predmet. Taky moc nevim, co se tam dela.
Pokrocile Assembly - Individuální projekt: program ve 32bitovém chráněném režimu využívající Win32 API, rozšíření MMX a/nebo technologii SSE, OpenGL.
Python - Naprogramovani nejakeho rozsahlejsiho skriptu.
HTML/CSS/JS - Napsani stranky, odpocinkovy predmet.
Urcite jsem neco i prehledl, ale tohle by mela byt vetsina.