Martin-2: a u te N78 to je vyhrazene? Stejne pokud tech lidi bude pak hodne, tak urcite srazi rychlost ne? Porad to bude vzduchem na nakou BTS?
"Bezvrtací anténa do okna" - to by i slo, ale leda u 5G, u Wi-Fi jsem se treba ptal a rikali me jasne i zde technici. Okno do dvora, kolem x domu, to nejde, neni viditelnost. Takze muselo by to byt neco co neni moc narocne na to umisteni. Tehdy me zaujal driv Starlink od Muska, nez jsem zjistil ze i ta mala parabola musi byt vic poradne na oblohu a ne skoncit nekde pridelana na parapetu domu ve 3 patre u Zdendy v huste zastavbe.
xDSL - no dobra tak zaplatim o neco vic? O kolik? Treba o 100czk?

To me za stabilni kabel stoji, zvlast kdyz ho tu mam a nasel jsem tehdy i druhej par. A tim lip, kdy to nevyuziva celej dum, proto byl drat volnej a uplne na pohodu se to zapojilo. Ne ze by tu lidi byli mazanejsi, ale proste me tu rikal duchodce, ze on kouka na TV jen a ze mu vzduchem staci Vodafone. To jsou nenarocny lidi, pak nejaka mlada rodina.
FTTH - nadhera, ale jak pisu, muselo byse to oprit o nejaky zakon.
Kdyz tu je telefonni kabel z doby XYZ, nekdo ten kabel jsem dal a kdo ho vlastni? Musel by jednat s majitelem a rict ze v ramci zakona, to treba i uhradi, ale kabel musi vymenit. Samozrejme jsou nejake opatreni, kdy majitel nemuze zakazat vse, ale musel by na to byt nejaky zakon co to vynuti. Jinak by to bylo fajn a urcite bych neresil drahem AVM FritzBox, Terminator, dalsi router a placeni za 160Mb/s rychlost (platim 250 ale rekl jsem ze at mi nechaji tohle).
Evidentne to tak ma vic lidi, kdyby to tak nebylo, proc by Cetin se pak chlubil vecne xDSL az 500Mb/s! To budete koukat, mame dalsi Terminator 2x35b bondujeme!
Co z toho ma Cetin?

35b vsude nezbonduje, kdyz udela mega ustrednu kde nejde ani ten vektoring a neni na to ani karta.
Navic ani ten Terminator by byt nemusel skoro...
AVM FRITZ!Box 7583 supports DSL bonding, allowing it to combine two VDSL lines for increased internet speeds. Specifically, it can achieve speeds up to 300 Mbit/s on a single line using 35b supervectoring, and up to 2 Gbit/s with G.fast (212 MHz).G.Fast budu mit kdy prosim v CR? Abych bondoval?