a přitom Poynting XPol-2-5G je směrová....Nařkl Amazon a jiné apod se slovy "Odjakživa platí jedna zásada - nikdy nevěř recenzím od prodejců" Tak mi jsem si říkal "What is he talking about..." Zrovna v recenzích od ověřených kupujících jde vidět, jak na tom výrobek pravděpodobně je. Já na rozdíl od kolegy věřím recenzím, protože občas nějakou napíšu a vždy je to podle pravdy. samozřejmě mohou být i falešné či placené recenze... Bral jsem jeho názor, jako názor od člověka, který má právo na vlastní názor a určitě se vyzná více než já, ale řídit se jim nebudu.
To ani po tobě nikdo nechce, aby ses nějakým mým názorem řídil, ostatně jsou to tvoje peníze a tvůj internet (já mám doma pevné připojení a na nic si nestěžuji
).
Každopádně je potřeba uvádět na pravou míru, že Poynting XPol-2-5G není žádná směrová anténa, ale obyčejná plastová pitomost na tahání peněz z lidí (byť chápu, že fyzika nebýval na školách nejoblíbenější předmět a pro spoustu jedinců je to španělská vesnice), která se hodí možná někam do míst pro všesměrový příjem (byť stejnou službu udělá jakákoliv panelka za pětinovou cenu).
Pokud jde o recenze, tak stačí jenom pozorně číst a člověk hned zjistí, že to rozhodně není všemi vychvalovaný produkt. Nicméně recenze typu Heureka bohužel vesměs píší ti kupující, kteří vůbec nejsou z oboru a prostě si něco pořídí, ono to něco ten signál o trochu zlepší (už kvůli umístění venku) a je spokojenost, přičemž dotyční třeba ani netuší, že s jinou a skutečně směrovou anténou by na tom byli o poznání lépe. Celkově navrhovat nějaká řešení na zlepšení příjmu signálu lze pouze na základě změření odbornou firmou, která následně zvolí nejvhodnější anténu a další postup. Rady z diskuzí na webu (nedejbože z Google) bývají střelbou naprázdno a je to pouze odhad, co by asi tak mohlo nejlíp vyhovovat.