Začal se mi podivně chovat "router" (v uvozovkách, protože neplní funkci routeru) . Přes půl roku jsem do něj nelezl, nic neměnil, Předtím fungoval k spokojenosti. Zjednodušeně vše co se týká bezdrátu je divné, drátová zařízení a připojení jsou OK
Způsob použití výhradně jen jako Wifi AP + 4*Lan v bridge, . WAN nevyužito, defacto na něm očekávám jen L2 komunikaci a L2 bridging. Abych měl kam připojit bezdrátová zařízení
nyní:
- bezdrátová zařízení nedostanou IP, tudíž se nedostanou ani na LAN. Defacto všem bezdrátovým zařízením "nejde internet" (a ani LAN)
- skutečný faktický router , tedy DNS,DHCP, gateway v síti vidí příchozí požadavky DHCP
- vypadá to, že wifi "link" je sestavená, asociováno
- bezdrátová zařízení nedostávají (nevidí)ARP odpovědi
- nepomůže statická IP na bezdr. zařízeních, protože i tak se ptají pořád ptají na IP brány nebo ostatních zařízení
- po restartu routeru je tak 20% šance , že bude vše fungovat, ale cca tak na 3 minuty, pak telefony zdtratí spojení
-jediné, kam se dá dostat je na IP toho routeru z bezdrátových zařízení
-zařízená přes kabelový Ethernet spolu normálně komunikují mezi sebou i do internetu
-kabelová zařízení fungují a dostanou IP od toho faktického DHCP i když jsou nově připojena.
Předem se omlouvám, že nejde o kompletní nebo exaktní popis. Opakuji, jde o ten "router" v roli Wifi AP + ethernetové switche. Ten je kabelem připojen k skutečnému routeru (to,co se od routeru čeká+dns+dhcp)
zkoušel jsem gigabitový kabel od routeru znovu zapojit, natočit antény
Nevíte co s ním je? Mám pocit, že se nějak rozhasilo bridgování u wifi-části a nebo umírá Wifi-část(pak ale bych očekával i problémy při komunikaci na HTTP rozhraní té krabičky, ale to paradoxně funguje)