Ja mam FTTH 800/160 a nikdy som neuvazoval nad VPS. Ja toho sice vela nemam a asi v 2008 som si kupil prvy desktop compaq Intel PIII 1GHz a 128 MB RAM. To som mal este ADSL 1.5/0.384 Mbps modem v bridge a na tom compaqu som mal m0n0wall. Vtedy sa samozrejme neriesila spotreba. Z casu na cas som obmenil HW a predosla zostava bola tiez Odroid H2 a dnes mam matx s core i 5 10400 a celkom spokojnost. Priorita u mna je vzdy aby mal HW aspon 2x NIC, pretoze tam chcem aj router.
Postavene je to na Proxmoxe a router/firewall je pfsense. Dalsie sluzby ako nextcloud, zabbix (mal som aj tvheadend), nejake webovky bezia skor v LXC.
Cize ja som tiez za to, mat to doma. Napr self-jost mam vaultwarden a som spokojnejsi ako ked som to mal na google pass (alebo ako sa to vola). Velmi som si chcel kupit Odroid H3+, pretoze to ma 2x 2.5 Gbps (sice realteky), ale ma to len 2x SATA.
Zo SATA rozsirenim mam zle skusenosti, preto som volil iny HW.
Mě třeba 2x Sata stačí, ale nejsem schopny na debianu nastavit bridge tak, abych ten odroid připojil k desktopu který má taky 2.5Gbe síťovou kartu přímo. Na ubuntu to nějak naklikam, ale na debianu v cli ne :/ to je pro mě asi jediná věc na H3+ se kterou si nevím rady
Co sa tyka sata, tak som si kupil do NVME rozsirujucu kartu (myslim s 5 SATA portami), ale nefungovalo mi to. Chcel som riesit 2x SSD na system a 2x SSD na data obe v ZFS mirror.
Najprv som pouzival 2x SATA na doske a dalsie 2 SSD som mal pripojene cez USB. Stacilo vsak pohnut s diskom, alebo kablom USB a zacalo sa to vsetko sr*t.
Co zamyslas s tym bridge na desktop ?