Zapajal som modem/router Sagemcom 5670 AX v malej kaviarnicke. Nie som si isty, ale majitelovi kaviarne telekom nastavil router, kde ma nastavenu staticku public IPv4 a taktiez PPPoE nastavenia. Cize resetovanim zariadenia netreba nic nastavovat a vsetko funguje.
Ja som dostal dalsie instrukcie aby som zmenil GW na 192.168.105.10 a DHCP pool nastavil od 31.
Dalsia poziadavka bola zapnut guest siet bez sifrovania (pre zakaznikov).
Skusil som najprv nastavit 2.4 GHz siet. Je tam len button zap/vyp, natavit sifrovanie a zmenit SSID. Aktivoval som siet, vypol sifrovane a nastavil vlastne SSID.
Siet je viditelna, da sa na nu pripojit, ale je bez internetu. Skusil som zapnut sifrovnie WPA2/PSK, ale vysledok bol rovnaky. Skusil som to teda s 5GHz sietou, ale bohuzial.
Nemam tento router k dispozicii, ale ak si spominam, tak som tam zazrel (myslim, ze v nastaveni DHCP), ze nemam pouzivat subnet 192.168.150.0, lebo ho pouziva guest siet.
Ja som sice menil subnet, ale na 105 (NIE 150).
Sagemcom 5670 AX je sice velmi jednoduchy na nastavenie (zrejme riadne okliestenym FW od ISP), ale guest siet sa mi nepodarilo nastavit.
Robim nieco zle?