Ahoj,
vybírám pracovní notebook, primárně programuju v C++, Python, Java, dockery, kompilace velkých projektů, velké git repozitáře. Občas si něco projektuju v AutoCADu. Na svém stařičkém ThinkPadu mám dualboot, kompilaci středně velkých projektů zvládá horko-těžko, Idea nebo CLion hraničí s použitelností (spíš je za hranicí). Abych ušetřil výkon, používám xfce, QtCreator apod.
Budget: +/- 80K CZK
Požadavky: ideálně i9 nebo Xeon, min 32GB RAM, SSD, alespoň 1TB, grafika nemusí být kdovíjaká. Potřebuju Laptop kvůli práci z různých míst (tj. ne PCčko).
Měl jsem rád ThinkPady a uvažuju silně o tomto:
https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-p1-gen-6-black-d7988709.htm. Nicméně, dočetl jsem se, že se dá velmi snadno bricknout, což pak znamená výměnu motherboard nebo ruční flashování firmwaru. Údajně se to netýká pouze P1, ale všech UEFI BIOSů od Lenova za posledních 5 let. Máte s tímto někdo zkušenosti? Můžu se případně rozepsat, co jsem se konkrétně k tomuto na internetech dozvěděl.
Přemýšlím tedy o alternativách, ale nic se mi tolik nepáčí, buď to má horší výbavu (málo/žádné USB-C), horší šasi nebo nesmysly jako touch screen apod.
Poraďte, prosím, alternativy nebo se klidně rozepište o zkušenostech přímo s Lenovo ThinkPad P1 Gen 6.
Děkuji