V IT po čtyřicítce

Re:V IT po čtyřicítce
« Odpověď #105 kdy: 26. 09. 2023, 08:25:52 »
Citace
“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

@MalyTomi: Slysel si to uz nekdy? Najdes se v tom?

« Odpověď #106 kdy: 26. 09. 2023, 08:30:52 »
listoper: ja som tvrdo makal do 35, zaujimal sa o vsetko mozne, teraz uz len zuzitkovavam to, co som sa za tie roky naucil. Samozrejme popri tom priebezne sledujem aj novinky, aby som uplne nevypadol z diania a drzal krok. Ale ist naplno od mladi az do dochodku, to sa v IT proste neda, lebo vyhoris.

« Odpověď #107 kdy: 26. 09. 2023, 10:18:34 »
Ale ist naplno od mladi az do dochodku, to sa v IT proste neda, lebo vyhoris.
To snad platí v každé profesi, ať si doktor nebo pokladní.

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 26. 09. 2023, 10:34:30 »

u gynekologa to snad neplati, toho ta prace musi furt bavit :-D :-D

« Odpověď #109 kdy: 26. 09. 2023, 10:42:56 »

Ne vsechny jsou krasne 20+-

« Odpověď #110 kdy: 26. 09. 2023, 10:48:13 »

Kdysi mi bratranec vyprávěl o své civilce v nemocnici na gynekologii - jako postpuberťáci jsme si to celkem idealizovali. V podstatě to s ním dopadlo tak, že dva roky nechtěl ženskou ani vidět :)

« Odpověď #111 kdy: 26. 09. 2023, 10:56:44 »
IT a remeslnici se prece jen mohou posunout tematicky jinam, dostatecne daleko.

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #112 kdy: 26. 09. 2023, 11:13:09 »

Kdysi mi bratranec vyprávěl o své civilce v nemocnici na gynekologii - jako postpuberťáci jsme si to celkem idealizovali. V podstatě to s ním dopadlo tak, že dva roky nechtěl ženskou ani vidět :)

to jsem tu dal jako vtip.
mi znamy doktor vypravel, ze za studii delal praxi na ruznych pracovistich a na gynde, ze zazil silene veci.
treba ze venku bylo horko, ve vysetrovne nesly otevirat okna a babka si zacala sundavat desatero sukni a spodnicek
a atmosfera ve vzduchu houstla. jak sundavala vrstvy smrad rostl, nakonec se ukazalo, ze ma neleceny prolaps delohy a
ten uz byl krasne infikovany.

« Odpověď #113 kdy: 26. 09. 2023, 13:21:10 »
listoper: ja som tvrdo makal do 35, zaujimal sa o vsetko mozne, teraz uz len zuzitkovavam to, co som sa za tie roky naucil. Samozrejme popri tom priebezne sledujem aj novinky, aby som uplne nevypadol z diania a drzal krok. Ale ist naplno od mladi az do dochodku, to sa v IT proste neda, lebo vyhoris.

Takze sis to pekne racionalizoval a nasel sis hezkou vymluvu proc se mas pravo zaradit mezi ty slabe?
Ale kdyz mas deti tak bys mohl citit urcitou zodpovednost za to jaky svet jim zanechas ne?

« Odpověď #114 kdy: 26. 09. 2023, 13:46:35 »
Takze sis to pekne racionalizoval a nasel sis hezkou vymluvu proc se mas pravo zaradit mezi ty slabe?

Oznacit cloveka ktory neciti potrebu sa do smrti vycerpanim zucastnovat krysieho preteku za "slabeho" je dost scestne.

Naopak, je celkom racionalne tvrdit, ze su aj rozumnejsie sposoby travenia zivota.

Ale kdyz mas deti tak bys mohl citit urcitou zodpovednost za to jaky svet jim zanechas ne?

Normalny IT-zamestnanec zarobi bez extra namahy dost na to, aby detom mohol dat rozumny start do zivota.

« Odpověď #115 kdy: 26. 09. 2023, 14:07:07 »
nedeveloper v Praze? nejsem si jisty

« Odpověď #116 kdy: 26. 09. 2023, 15:32:21 »

Oznacit cloveka ktory neciti potrebu sa do smrti vycerpanim zucastnovat krysieho preteku za "slabeho" je dost scestne.

Naopak, je celkom racionalne tvrdit, ze su aj rozumnejsie sposoby travenia zivota.

Normalny IT-zamestnanec zarobi bez extra namahy dost na to, aby detom mohol dat rozumny start do zivota.

Ja jsem jen kladl otazky... Za slabeho se podle me oznacil MalyTomi sam svou odpovedi... jen sem se ptal jestli to tak opravdu myslel...

A vubec nerikam ze se ma nekdo ucastnit krysiho zavodu.. jen oponuju ten mindset ze chce mit klid.
Pokud je to zdravej chlap s normalni hladinou testosteronu tak by mel mit drive a chtit dosahovat cilu... a kolem 40 zachranovat svet... a ne se zahrabat s teplejma ponozkama pod perinu.

« Odpověď #117 kdy: 26. 09. 2023, 15:37:16 »
nedeveloper v Praze? nejsem si jisty

Vždyť i lidi na supportu berou 50+, to si myslím není vysloveně málo ani na Prahu.

Rike

« Odpověď #118 kdy: 26. 09. 2023, 17:38:54 »
Už jsem taky po čtyřicítce a nějakých 5-8 let balancuju na hranici vyhoření. Nadělal jsem různé kotrmelce ve snaze to nějak vyřešit, ale zatím jsem řešení nenašel, jen prodloužil svou funkčnost. Teď se ještě hlásí zdravotní problémy, které mi nedovolí 8+ hodin denně sedět za počítačem, a celé je to jakási past, která mne pomalu požírá. Nějakou dobu jsem fakt uvažoval, že půjdu dělat zedníka, nejen že toho umím o dost víc než běžné zednické ucho, ale i za to docela pěkně platili, ale jak přišla současná krize, tak to šlo dost dolů. Tak si dál přešlapuju na místě a čekám, kdy přijde náraz do zdi...

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #119 kdy: 26. 09. 2023, 18:21:26 »
Už jsem taky po čtyřicítce a nějakých 5-8 let balancuju na hranici vyhoření. Nadělal jsem různé kotrmelce ve snaze to nějak vyřešit, ale zatím jsem řešení nenašel, jen prodloužil svou funkčnost. Teď se ještě hlásí zdravotní problémy, které mi nedovolí 8+ hodin denně sedět za počítačem, a celé je to jakási past, která mne pomalu požírá. Nějakou dobu jsem fakt uvažoval, že půjdu dělat zedníka, nejen že toho umím o dost víc než běžné zednické ucho, ale i za to docela pěkně platili, ale jak přišla současná krize, tak to šlo dost dolů. Tak si dál přešlapuju na místě a čekám, kdy přijde náraz do zdi...

* ja treba lezim v luzku se zvysenym podhlavnikem a notas mam na brichu.
* mozna i jen zmena zamestnavatele a nalezeni jineho it podoboru ti muze dodat energie do zivota.
* a taky nezapominej na konicky.
* alkhol taky muze rozpustit trable.