Neřekl jste, jak jste na tom s kvalitou příjmu LTE v místě instalace. Všiml jsem si, že Teltonika mívá ve firmwaru možnost, vnutit konkrétní pásmo (v konkrétním modemu jsem uvnitř viděl rádio Quectel EC25, což patrně souvisí). Toto se může hodit.
Jinak... dát veřejnou adresu dalšímu zařízení (routeru) až za LTE routerem je myslím technicky dost problém. 3GPP PDP context (dědictví GPRS) dává IPčko vždycky koncovému zařízení = LTE modemu. Pokud má box směrem dál ethernet, pak se jedná vždy o L3 router, kde LTE rádio se tváří nově např. jako CDC-ECM (nad kterým je enkapsulováno IP), nebo dříve posílalo PPP (nad kterým je enkapsulováno IP). Nemám to úplně rozmyšleno, ale požadavek na "nějakou hybridní trans-enkapsulaci IP z Ethernetu na cosi cizorodého (PPP, GTP apod.)" mi přijde jednak technicky netriviální, druhak jsem ho v životě neviděl implementovaný. Ta věc by musela forwardovat IP mezi dvěma nesourodými L2 vrstvami, tzn. na každé z obou vrstev se tvářit jako L2 bod, dělat třeba ARP a nejspíš taky dávat DHCP (jako "svůj" relay z LTE), přitom se ale netvářit jako L3 hop. Uff.
Ten Unifi box... neuměl by vzít standardní LTE modem na USB? Pak by totiž měl tu IP adresu pro sebe.
EDIT: Hmm... CDC-ECM jakožtou USB device class je "virtuální ethernet". To by mě zajímalo, jestli by na to nestačil nakonec soft-bridge. A pak už jenom OpenWRT nebo Debian nebo tak něco. Nemám bohužel na čem vyzkoušet.