Ale jo, pochopil jsem dobre ;-) Jak rikam, Qemu nebo neco
http://openports.se/emulators coz je ale nabidka spise na pareni starych dobrych her, kalkulacek a emulace ruznych platforem to co rikas ty tak proste Qemu a nebo Ldoms a tam nevim jak jsou na tom Windows

Ja mam Win XP v Qemu, ale to pustim tak jednou za mesic at je AD happy a pak jeste Win7 v Citrixu a ty jedou super a navic si nemusim ubirat RAM.
Uspavani viz. man apm pro zpusoby, porad se na tom dela, ale pro dobry HW to fungovalo uz cca 2 roky zpatky.
Neni kam spechat, klidne pockej na grafiku a zatim provozuj treba jako virtualku nebo na nejakem starsim stroji. Jinak ty parametry
Intel(R) Core(TM) i5-2520M
real mem = 3394228224 (3236MB)
avail mem = 3328634880 (3174MB)
kern.bufcachepercent=70
Memory: Real: 199M/365M act/tot Free: 2810M Cache: 133M Swap: 0K/3493M
ale ted zrovna nic moc nedelam a xxxterm, irssi, bitlbee, scrotwm, tmux, uxterm atd. toho moc nepozere :-)
Ja zacinal cca 12 let zpatky s vecma jako Mandrake, Hal91 a podobne vylomeniny (predtim samozrejme Atari atd. asi jako vetsina). V zacatcich to byla sranda kolikrat jsem si omylem znicil MBR nebo data na firemnim PC, ale bylo to proste zajimavejsi nez Windows diky tomu jak se v tom dalo hrabat. V te dobe jsem se jeste OpenBSD zaleknul a vratil se k nemu az pozdeji. Nicmene prijde mi, ze Linux kdysi fungoval lepe a dneska spise lituju, ze jsem nezacal rovnou s OpenBSD, ze jsem se dost zdrzel takovym tim zkousenim kdejake distribuce, ale je zase fakt, ze jsem se hodne naucil, takze preci jen to k necemu bylo :-) Hlavni je pro mne OpenBSD, pak DragonFlyBSD, NetBSD a Solaris/-like