to x:
Takze abych to shrnul. Vsechno co jsi psal jsem jiz zkousel ale nefachalo no. Nicmene vyzkousel jsem to znova presne dle tveho navodu a funguje to
. Asi jsem neco prehledl. Diky ti.
to pepazdepa:
Diky tve pripomince to funguje automaticky. Diky za postrech. Nicmene nemeni to nic na mem nazoru na tvou neprilis vysokou socialni inteligenci.
Jsem implementaci wifi do ifconfigu uplne fascinovan. A x ma asi pravdu, jsem dost zblblej z tech vsemoznych operacnich systemu co zkousim a hlavne nejsem zvyklej na to, ze by neco mohlo fungovat takhle snadno a je mi to podezrele
.
Muze to byt tim, ze mas "neco" v /etc/hostname.ath0 uz od instalace. Otazkou je co presne, i kdyz ma to byt take presne a pri bootu se to nastavi pomoci 'man netstart' a 'man rc', ktery jde pouzit i po bootu rucne, ale je to podporovane jen na nektere pouziti na ostatni je to uz na samotnem cloveku co s tim udela. Mozna bych vedel vice, kdybych videl presne vystupy nebo byl pouzit debug, ale proste to co je v man nebo FAQ a provede se, tak funguje.
Tohle je zpocatku nejvetsi problem. Clovek uz ma tak nejak podvedome zafixovano, ze vsude a ve vsem jsou problemy, ze v man se clovek nic nedovi nebo je to neprehledne a jde na Google nebo jinam atd., sam jsem si tim prosel, ale to pred 11 lety jeste nebylo k dispozici ani ve forme iso atd., to byl teprve hardcore :-) Pouzivam a testuji hodne systemu, ted uz mam spise opacne problemy, ze ocekavam i jinde podobnou kvalitu a pak mne kdejaka blbina vytaci, protoze tady to proste funguje :-) A co teprve az clovek zjisti, ze vydavaji kazdy den novou verzi, ktera jde pouzivat tak, ze treba 4 roky neni s tim zadny problem, coz nevim o zadnem jinem OS ani v jeho stable verzi. Vyvojovy proces je holt vyvojovy proces. 14 let v rade vydani pravidelne v planovanem terminu 2x do roka to nikdo nema
http://www.openbsd.org/papers/asiabsdcon2009-release_engineering/Co se tyce treba toho ifconfig, tak to je uplne zajimava story
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Ifconfig v podstate je v Linuxu uz 10 let neaktualni, iproute2 neni dodelany a je proste a jednoduse hrozny a lidi tak pouzivaji porad ty stare nastroje (a k tomu hromady dalsich), pritom jak vidno to jde udelat bez problemu. Spise to vidim na syndrom NIH (Not Invented Here)