Tady je odborniku na apple…
Pokud si majitel nepamatuje kod k zarizeni…
Mno … poslední informace je taková, že šlo o takový ten kód, který uživatel používá víceméně všude. Tedy měl ho do té doby jako kód na telefon i jako PIN na SIM a podobně. Takže jo, věřil bych tomu, že ho ausgerechnet při snaze přetáhnout data ze starého telefonu do nového zapomněl a mnohokrát ho zadal špatně, až telefon úplně zablokoval. Jo, ten kód, který zadával léta letoucí všude, protože ani jiný nikdy neměl. To se stává úplně běžně. Věřil bych tomu, kdybych toho člověka neznal. To už víc uvěřím tomu, že v tom má Apple bug, který rozbil to kódování, takže to ten správný kód přestalo brát. To mi přijde jako mnohokrát uvěřitelnější. Ale možné je leccos a jak říkám: já u toho nebyl.
V každém případě mě zaráží, proč teda nejde, když je to svázané s Apple ID, přes to Apple ID ta data z toho dostat, zvlášť, když se telefon stále tváří, jako že je ještě má. Logicky smyslem ochrany by mělo být chránit data proti jejich zneužití cizí osobou, ale ne proti majiteli přístroje. To je podle mě další bug v návrhu. Jestli to chápu správně, tak přes Apple ID můžu telefon resetovat a bez Apple ID nemůžu ani to? Pokud to tak je, pak nedává smysl, aby mi Apple umožnil telefon jen resetovat a nezískat z něj data, když znalostí Apple ID prokazuju, že jsem jeho majitel (mám nicméně pocit, že stejně dementně to má i Android, akorát tam nepotřebuju k factory resetu znát žádné ID). Pokud tím chtěl Apple uživatele jakože „vytrestat“, aby si příště koupil cloud, tak můžu Apple ubezpečit, že tím uživatele tak akorát nas**l. Co je jisté: Applí cloud si s tímhle „vyloženě pro-klientským“ přístupem určitě nekoupí, bude si data jen stahovat častěji k sobě na lokál a příště bude možná zvažovat, zda se Applu nevyhnout úplně (ale jak ho znám, nevyhne, protože je na něj prostě léta zvyklý, nevím ani, jestli kdy měl něco jiného, každopádně tu migraci dat ze starého na nový telefon rozhodně nedělal poprvé, takže celkem chápu, že k tomu procesu měl prostě důvěru, no, a tady ji jaksi ztratil
).