Zablokování iPhone 6s při migraci do iPhone 13 mini

Re:Zablokování iPhone 6s při migraci do iPhone 13 mini
« Odpověď #15 kdy: 04. 05. 2023, 14:48:52 »
… v jaké fázi to po něm chtělo ručně zadat kód? Co mě napadá - co tam měl nainstalováno za iOS? Měl ho aktualizovaný? i model 6s podporuje iOS 15
To jsou bohužel otázky, na které nedokážu odpovědět. Telefon je zablokovaný a neumím s ním udělat nic, čím bych zjistil, jaká verze iOS tam je. Možná to jde, jen já to neumím, protože iPhony neznám. Nemám ani představu, jak ten migrační proces probíhá, nikdy jsem ho neviděl (zato jsem viděl několik podobných procesů na Androidech a každý vypadal jinak, podle výrobce daného mobilu ;)).

« Odpověď #16 kdy: 04. 05. 2023, 14:56:24 »
...To mi nedává smysl.
Co ti na tom nedava smysl?…
Asi jste nepochopil můj příspěvek. Zkusím to tedy znovu: mně nedává smysl, proč se zařízení tváří způsobem, který evokuje, že data z něj lze stále získat. Jasně, říká, že nelze použít, ale nesmazal se, stále ta data obsahuje (nebo ne?). Pokud by s tím nic jiného než smazat data nešlo udělat, tak dává přece smysl automaticky smazat data, ne? Takhle to vypadá, že jsou tam zadní vrátka a někdo od nich má klíče. Nebo proč by jinak zařízení udržovalo data, když je nelze získat? Aby si z uživatele dělalo legraci? To je to, co mi nedává smysl.

« Odpověď #17 kdy: 04. 05. 2023, 15:30:20 »
Nepomuze tohle? https://www.youtube.com/watch?v=nPgAH9rKdMg

Edit: Aha, dostat z toho data nepujde :(
« Poslední změna: 04. 05. 2023, 15:32:22 od Rob Ros »

FKoudelka

« Odpověď #18 kdy: 04. 05. 2023, 16:22:50 »
Pro jistotu: zkouseli jste přímo Apple support ? Měl by ho mít rok od koupení full a pak dotazy.
Ten je skvělej, třeba vyštrachá zálohy z iCloudu. Když jim kámoš povolí přístup do Apple účtu, dokážou fakt věci.
na nějaký iWant apod se vy…
« Poslední změna: 04. 05. 2023, 16:24:26 od FKoudelka »

« Odpověď #19 kdy: 04. 05. 2023, 16:31:09 »
Vidím několik chyb...
Pokud tomu nerozumí, měl nechat přetažení dat na servisu.

Aha, tak tím se vysvětlují přemrštěné ceny jablečných zařízení, když standardem je, že ovce kvůli zkopírování dat chodí do servisu, přece ty lopaty iGeniusové neubudou zapojovat Lightningy a mačkat "cp /mnt/iphone6 /mnt/iphone7" zdarma.

jjrsk

• 451
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 04. 05. 2023, 16:43:01 »
Asi jste nepochopil můj příspěvek....
Pokud (a pouze pokud) mas ten icloud a pristup k nemu, muzes zarizeni, ktery je k nemu priparovany, odemknout. Muzes mnohem vic, muzes si nechat poslat jeho polohu, zapnout jeho kameru atd atd atd.

Jenze tohle typicky uzivatel nema. Protoze se mu za to nechce platit.

Aha, tak tím se vysvětlují přemrštěné ceny jablečných zařízení,...
Ono je to o tom co sem psal vejs, chces-li pouzivat zarizeni s logem nakousnutyho jabka, musis je pouzivat presne tak, jak ti jabko rika, ze je pouzivat mas. Vymenit telefon kdyz to delas jak mas == prihlasis se, polozis ho vedle staryho telefonu, a potvrdis. Nic vic. Skopiruje to pres BT (lokalni) data i nastaveni. Na nic jinyho (zadny piny) se to nepta - jsi preci na obou zarizenich prihlaseny.

« Odpověď #21 kdy: 04. 05. 2023, 19:22:25 »
Posli sem:
1) fotku displeje
2) info jestli ma uzivatel ten pristroj registrovany v iCloudu (idealne se podivej do Find My v icloudu v prohlizeci)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #22 kdy: 04. 05. 2023, 19:24:47 »
Na nic jinyho (zadny piny) se to nepta - jsi preci na obou zarizenich prihlaseny.
Ja myslim, ze kod stareho pristroje to chce.

« Odpověď #23 kdy: 04. 05. 2023, 19:27:41 »
Pro jistotu: zkouseli jste přímo Apple support ? Měl by ho mít rok od koupení full a pak dotazy.
Ten je skvělej, třeba vyštrachá zálohy z iCloudu. Když jim kámoš povolí přístup do Apple účtu, dokážou fakt věci.
na nějaký iWant apod se vy…
Tohle je vec se kterou support nikdy nepomaha. Registrace zarizeni v uctu = doklad vlastnictvi. Pokud je majitel vocas a nema fotky v iCloudu tak je to ta stara znama chyba, ktera ho ponauci pro priste (chapu, ze 5GB zdarma je malo a 25,- mesicne pro nekoho asi moc)

FKoudelka

« Odpověď #24 kdy: 04. 05. 2023, 19:33:55 »
Asi jste nepochopil můj příspěvek....
Pokud (a pouze pokud) mas ten icloud a pristup k nemu, muzes zarizeni, ktery je k nemu priparovany, odemknout. Muzes mnohem vic, muzes si nechat poslat jeho polohu, zapnout jeho kameru atd atd atd.

Jenze tohle typicky uzivatel nema. Protoze se mu za to nechce platit.
50 GB za 25.- měsíčně a dokonce 5GB zdarma , 5GB na zálohy bohatě stačí. pochybuju, že se iphone dá používat bez účtu. spíš o tom borec neví, že má zálohy. Proto doporučuji Apple support.

Aha, tak tím se vysvětlují přemrštěné ceny jablečných zařízení,...
Citace
Ono je to o tom co sem psal vejs, chces-li pouzivat zarizeni s logem nakousnutyho jabka, musis je pouzivat presne tak, jak ti jabko rika, ze je pouzivat mas. Vymenit telefon kdyz to delas jak mas == prihlasis se, polozis ho vedle staryho telefonu, a potvrdis. Nic vic. Skopiruje to pres BT (lokalni) data i nastaveni. Na nic jinyho (zadny piny) se to nepta - jsi preci na obou zarizenich prihlaseny.
To je pravda, ale jen v určitém rozsahu verzí. Jestli ten starý iphone pán předtím neupdatoval, nečte návody. Ale furt jsou ve hře ty zálohy.
« Poslední změna: 04. 05. 2023, 19:36:01 od FKoudelka »

« Odpověď #25 kdy: 04. 05. 2023, 20:00:04 »
Zalohy != Fotky. Pokud ma 5GB zdarma a ma tam "Zalohy" tak to nic neresi ohledne fotek.

« Odpověď #26 kdy: 04. 05. 2023, 21:03:52 »
Díky všem za rady, místo různých partyzánštin zkusíme nejdříve smysluplnou cestu: účet, iTunes, podpora ... uvidíme, třeba nám jen něco jasného uniká. Nějaký účet od toho má, protože z něj přetáhl kontakty na nový iPhone.

Přikládám i fotku displeje.

« Odpověď #27 kdy: 04. 05. 2023, 21:05:43 »
Tady je odborniku na apple…
Pokud si majitel nepamatuje kod k zarizeni pak ma samozrejme smulu. Smyslem toho kodu je aby ho neslo obejit a aby data zustala v bezpeci. Nic jako neakceptovani dobreho kodu neni, budto ten kod vi nebo ne. Pokud nema zalohu v cloudu nebo na pocitaci tak ma smulu a o data prisel. Telefon muze pres apple id svazane s telefonem resetovat a zacit pouzivat ale o data prisel. A ano, jsou zpusoby jak ten kod obejit, ale rekneme si na rovinu nikdo nebude platit miliony za obnovu svych fotek ze zamceneho telefonu. Kdyz tak SZ.

« Odpověď #28 kdy: 06. 05. 2023, 22:48:33 »
Tady je odborniku na apple…
Pokud si majitel nepamatuje kod k zarizeni…
Mno … poslední informace je taková, že šlo o takový ten kód, který uživatel používá víceméně všude. Tedy měl ho do té doby jako kód na telefon i jako PIN na SIM a podobně. Takže jo, věřil bych tomu, že ho ausgerechnet při snaze přetáhnout data ze starého telefonu do nového zapomněl a mnohokrát ho zadal špatně, až telefon úplně zablokoval. Jo, ten kód, který zadával léta letoucí všude, protože ani jiný nikdy neměl. To se stává úplně běžně. Věřil bych tomu, kdybych toho člověka neznal. To už víc uvěřím tomu, že v tom má Apple bug, který rozbil to kódování, takže to ten správný kód přestalo brát. To mi přijde jako mnohokrát uvěřitelnější. Ale možné je leccos a jak říkám: já u toho nebyl.

V každém případě mě zaráží, proč teda nejde, když je to svázané s Apple ID, přes to Apple ID ta data z toho dostat, zvlášť, když se telefon stále tváří, jako že je ještě má. Logicky smyslem ochrany by mělo být chránit data proti jejich zneužití cizí osobou, ale ne proti majiteli přístroje. To je podle mě další bug v návrhu. Jestli to chápu správně, tak přes Apple ID můžu telefon resetovat a bez Apple ID nemůžu ani to? Pokud to tak je, pak nedává smysl, aby mi Apple umožnil telefon jen resetovat a nezískat z něj data, když znalostí Apple ID prokazuju, že jsem jeho majitel (mám nicméně pocit, že stejně dementně to má i Android, akorát tam nepotřebuju k factory resetu znát žádné ID). Pokud tím chtěl Apple uživatele jakože „vytrestat“, aby si příště koupil cloud, tak můžu Apple ubezpečit, že tím uživatele tak akorát nas**l. Co je jisté: Applí cloud si s tímhle „vyloženě pro-klientským“ přístupem určitě nekoupí, bude si data jen stahovat častěji k sobě na lokál a příště bude možná zvažovat, zda se Applu nevyhnout úplně (ale jak ho znám, nevyhne, protože je na něj prostě léta zvyklý, nevím ani, jestli kdy měl něco jiného, každopádně tu migraci dat ze starého na nový telefon rozhodně nedělal poprvé, takže celkem chápu, že k tomu procesu měl prostě důvěru, no, a tady ji jaksi ztratil ;)).

« Odpověď #29 kdy: 07. 05. 2023, 09:20:56 »
V každém případě mě zaráží, proč teda nejde, když je to svázané s Apple ID, přes to Apple ID ta data z toho dostat, zvlášť, když se telefon stále tváří, jako že je ještě má.

Tie fotky tam sú, len sú zakódované. Pri spustení iPhonu zadáva ten 6miestny kód, ktorý sa použije na odkódovanie kódu, ktorým je zakódovaný disk alebo jeho časť. A ten kód na odkódovanie disku je uložený v procesore v Secure chipe a inak sa k nemu nedá dostať. Ja by som skúsil nejakú staršiu verziu iTunes a v nej skúsil odzálohovať tie fotky. Možno to pôjde, ak nie sú v iPhone zakódované na disku.

Osobne nechápem, prečo používa nejakú utilitu na prenos dát do nového iPhonu. Keď som sa na novom iPhone prihlásil pod svojím AppleID, tak sa ma hneď opýtal, či chcem preniesť dáta zo starého. Potvrdil som to a všetko sa prenieslo. Netreba na to žiadnu utilitu.