Mně by ještě zajímalo jak moc známý ten Váš známý je.
Jak říkám: ten telefon jsem viděl v jeho Apple ID zaregistrovaný jako důvěryhodný. Možná jsem hloupý, ale nevím, jak bych tam dostal kradený telefon.
A znovu říkám: Kdybych někde ukradl nějaký iPhone, nebo ho, jak říkáte, koupil někde za pár babek (třeba v hnědočeské zastavárně), to poslední, co by mě zajímalo, jsou jeho data. Resetnu a používám.
Většinou to je vždy tak, že daná osoba s IT problémem lže o tom, co přesně s tím zařízením udělala. Často je to neznalost a pamět, ale často také stud, že tomu nerozumí a neumí s tím.
Tohle docela jistě nastalo, asi ne úplně přesně v tom smyslu, že by lhal, ale spíš že nemluvil celou pravdu. Postupně z něj lezly další detaily, ze kterých vyplynulo, že telefon nebyl definitivně zablokovaný hned při pokusu o přenos, ale vlastně až později, když ten kód zadal blbě ponevímkolikáté. Pořád mi z toho ale vyplývá, že od té doby, co proběhl ten pokus o migraci dat, to nebralo ani kód, který tam do té doby byl, ani otisk prstu, se kterým to do té doby normálně fungovalo. Tedy že, jak zmiňujete dále, došlo k nějakému problému kvůli rozdílům mezi verzemi OS. Tak jako tak se data stala nepřístupná v momentě pokusu o přenos, protože v důsledku toho zmizela možnost telefon odemknout tím, čím se do té doby normálně odemykal.
…zariadenia mal zjavne neaktualizované, dáta si nezálohoval a ešte aj na ten prenos dát použil nejaký tool a nie postup od Applu.…
Nebyl jsem u toho, ale tak, jak mi to líčil, tak to nebyl žádný „nějaký tool“, ale průvodce přenosem dat, který telefon nabídl při prvním spuštění - tedy metoda 1 z
tohoto odkazu. Pokud by ten nástroj měl mít problém při přenosu dat z takhle starého zařízení, měl by správně říct, že to neudělá, protože tohle a tamto, a ne rozj**at zabezpečení telefonu.