Zablokování iPhone 6s při migraci do iPhone 13 mini

Re:Zablokování iPhone 6s při migraci do iPhone 13 mini
« Odpověď #45 kdy: 12. 05. 2023, 16:18:15 »
Mně by ještě zajímalo jak moc známý ten Váš známý je.
Jak říkám: ten telefon jsem viděl v jeho Apple ID zaregistrovaný jako důvěryhodný. Možná jsem hloupý, ale nevím, jak bych tam dostal kradený telefon.
A znovu říkám: Kdybych někde ukradl nějaký iPhone, nebo ho, jak říkáte, koupil někde za pár babek (třeba v hnědočeské zastavárně), to poslední, co by mě zajímalo, jsou jeho data. Resetnu a používám.

Většinou to je vždy tak, že daná osoba s IT problémem lže o tom, co přesně s tím zařízením udělala. Často je to neznalost a pamět, ale často také stud, že tomu nerozumí a neumí s tím.
Tohle docela jistě nastalo, asi ne úplně přesně v tom smyslu, že by lhal, ale spíš že nemluvil celou pravdu. Postupně z něj lezly další detaily, ze kterých vyplynulo, že telefon nebyl definitivně zablokovaný hned při pokusu o přenos, ale vlastně až později, když ten kód zadal blbě ponevímkolikáté. Pořád mi z toho ale vyplývá, že od té doby, co proběhl ten pokus o migraci dat, to nebralo ani kód, který tam do té doby byl, ani otisk prstu, se kterým to do té doby normálně fungovalo. Tedy že, jak zmiňujete dále, došlo k nějakému problému kvůli rozdílům mezi verzemi OS. Tak jako tak se data stala nepřístupná v momentě pokusu o přenos, protože v důsledku toho zmizela možnost telefon odemknout tím, čím se do té doby normálně odemykal.

…zariadenia mal zjavne neaktualizované, dáta si nezálohoval a ešte aj na ten prenos dát použil nejaký tool a nie postup od Applu.…
Nebyl jsem u toho, ale tak, jak mi to líčil, tak to nebyl žádný „nějaký tool“, ale průvodce přenosem dat, který telefon nabídl při prvním spuštění - tedy metoda 1 z tohoto odkazu. Pokud by ten nástroj měl mít problém při přenosu dat z takhle starého zařízení, měl by správně říct, že to neudělá, protože tohle a tamto, a ne rozj**at zabezpečení telefonu.

« Odpověď #46 kdy: 12. 05. 2023, 16:41:10 »
1) aktualizace... a tady se nebavime o "jednou za rok to votočím". on to neudelal patrne nikdy.
2) chces nekoho zalovat kdyz neaktualizujes a pouzivas neco primo proti pokynum vyrobce? lol.
3) to, ze je mobil "jeho" dle icloud, ale nema uz data v nem je bezpecnostni feature a nikoliv bug. je to neco co od sveho zarizeni ocekavam.

At neni vocas a zacne normalne pouzivat iCloud. Zvlast kdyz ma dalsi zarizeni a mohl mit fotky na vice mistech.

Jsou dva druhy lidi: ti co nezalohujou... a dal to znas.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #47 kdy: 12. 05. 2023, 16:43:14 »
Mimochodem v mem puvodnim iPhone SE mam iOS 15.7.5 a mam pouze 5mistny kod zarizeni (nekdo tu nejak psal, ze to snad nejde mit kratsi nez 6)

EDIT: A pri prenosech ze starsich zarizeni jsem mel vzdy jen dialogy stylu "upgradovat reminders" coz maximalne zpusobilo nefunkcnost sdilenych pripominek na zarizeni jineho cloveka(prijemce sdileni), ktere melo iOS 14.
« Poslední změna: 12. 05. 2023, 16:44:49 od to_je_jedno »

k3dAR

• 3 100
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 12. 05. 2023, 18:29:26 »
3) to, ze je mobil "jeho" dle icloud, ale nema uz data v nem je bezpecnostni feature a nikoliv bug. je to neco co od sveho zarizeni ocekavam.
ta data tam nejspis jsou, kdyz se nevyresetoval to tovarniho sam a jako bug mi to prijde, protoze znemoznit odemceni po chybne zadanych pokusech je bug, muze si ho nekdo (treba dite) vzit do ruky, namackat nesmyslne kody a majitel uz nema sanci se dostat i kdyz to ma registrovane v cloudu? logicky by to pres cloud melo jit odbloknout, protoze tim overi ze je vlastnik... to ze to po nekolika pokusech v telefonu nedovoli znovu zkouset (v telefonu)je v poradku, aby nekdo nezkousel stovky/tisice moznosti, ale z uctu by melo byt "remote unblock" na telefonu by se zobrazil dotaz na unblock kod co by ukazal icloud a neni to nic proti bezpecnosti

k3dAR

• 3 100
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 12. 05. 2023, 18:29:58 »
WIFT: btw: tu puvodni SIM jste do toho zkouseli vratit?

« Odpověď #50 kdy: 12. 05. 2023, 21:20:08 »
Mně by ještě zajímalo jak moc známý ten Váš známý je.
Jak říkám: ten telefon jsem viděl v jeho Apple ID zaregistrovaný jako důvěryhodný. Možná jsem hloupý, ale nevím, jak bych tam dostal kradený telefon.
A znovu říkám: Kdybych někde ukradl nějaký iPhone, nebo ho, jak říkáte, koupil někde za pár babek (třeba v hnědočeské zastavárně), to poslední, co by mě zajímalo, jsou jeho data. Resetnu a používám.

Většinou to je vždy tak, že daná osoba s IT problémem lže o tom, co přesně s tím zařízením udělala. Často je to neznalost a pamět, ale často také stud, že tomu nerozumí a neumí s tím.
Tohle docela jistě nastalo, asi ne úplně přesně v tom smyslu, že by lhal, ale spíš že nemluvil celou pravdu. Postupně z něj lezly další detaily, ze kterých vyplynulo, že telefon nebyl definitivně zablokovaný hned při pokusu o přenos, ale vlastně až později, když ten kód zadal blbě ponevímkolikáté. Pořád mi z toho ale vyplývá, že od té doby, co proběhl ten pokus o migraci dat, to nebralo ani kód, který tam do té doby byl, ani otisk prstu, se kterým to do té doby normálně fungovalo. Tedy že, jak zmiňujete dále, došlo k nějakému problému kvůli rozdílům mezi verzemi OS. Tak jako tak se data stala nepřístupná v momentě pokusu o přenos, protože v důsledku toho zmizela možnost telefon odemknout tím, čím se do té doby normálně odemykal.

…zariadenia mal zjavne neaktualizované, dáta si nezálohoval a ešte aj na ten prenos dát použil nejaký tool a nie postup od Applu.…
Nebyl jsem u toho, ale tak, jak mi to líčil, tak to nebyl žádný „nějaký tool“, ale průvodce přenosem dat, který telefon nabídl při prvním spuštění - tedy metoda 1 z tohoto odkazu. Pokud by ten nástroj měl mít problém při přenosu dat z takhle starého zařízení, měl by správně říct, že to neudělá, protože tohle a tamto, a ne rozj**at zabezpečení telefonu.
Me se uz ani nechce na ty moudra reagovat, tak jenom dodam ze kdyz koupis kradeny iphone tak ho nijak neresetnes. Budes mit cihlicku ktera bude chtit prihlaseni k registrovanemu uctu. Tim bych ukoncil me reagovani na tyhlety nesmysly ktere se nam tady snazis popisovat. Jeste zatahni do toho UFO, nejakeho politika, kneze a blondynu a pribeh bude dokonaly.

k3dAR

• 3 100
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 13. 05. 2023, 01:24:47 »
Me se uz ani nechce na ty moudra reagovat, tak jenom dodam ze kdyz koupis kradeny iphone tak ho nijak neresetnes. Budes mit cihlicku ktera bude chtit prihlaseni k registrovanemu uctu. [...]
a jakou to ma tedy logiku, pokud zresetovat muze iPhone pouze vlastnik, PROC nemuze stejny vlastnik odblokovat zablokovany iPhone se zachovanim dat? to je postavene na hlavu...

« Odpověď #52 kdy: 14. 05. 2023, 12:56:21 »
Me se uz ani nechce na ty moudra reagovat, tak jenom dodam ze kdyz koupis kradeny iphone tak ho nijak neresetnes. Budes mit cihlicku ktera bude chtit prihlaseni k registrovanemu uctu. [...]
a jakou to ma tedy logiku, pokud zresetovat muze iPhone pouze vlastnik, PROC nemuze stejny vlastnik odblokovat zablokovany iPhone se zachovanim dat? to je postavene na hlavu...
Ta logika je jednoducha, pokud nekdo zada spatne 10x heslo tak to asi neni vlastnik. A pokud to po xxte bude spravne heslo tak to sice vlastnik muze byt ale treba s pistoli u hlavy. Pokud clovek neni schopen zadat deset krat spravne heslo, nema zalohu dat, tak nic jineho nez prijit o ty data ho nepouci pro priste. Data maji obvykle vyssi hodnotu nez telefon proto se tak nejak predpoklada ze je lepsi prijit o telefon nez zpristupnit data. Zalohovani je kategorie sama o sobe, ios uzivatele pravidelne otravuje at si nastavi zalohovani (do cloudu), pokud je uzivatel ignorant tak si IMHO nic jineho nez prijit o data nezaslouzi.

« Odpověď #53 kdy: 14. 05. 2023, 18:30:14 »
No, asi může - Apple to odemknout umí, když máte doklad o nabytí (fakturu) a tak, budou se s majitelem bavit.
Na zadání PIN je 10 pokusů, po asi 3 se intervaly značně prodlužují (až na hodiny), takže třeba dítě vám všechny pokusy nevypráská. Jestli se po 10. pokusu telefon smaže, je věc nastavení, default to, myslím, není.
No a nezálohovat... to je fakt pitomost, telefon člověk denně používá, může se pádem zcela rozbít, můžou ho ukradnout, můžete ho ztratit. Asi těch bezplatných 5GB na iCloudu stačit nebude, já si tam proto platím 50GB za 25Kč/měsíc. Navíc fotky zálohuju poloautomaticky ještě na OneDrive.
Kontakty jsou v cloudu, tak o zásadního ještě může člověk přijít?
Kromě toho jednou za cca týden musíte tím PINem odemknout biometriku (TouchID nebo FaceID), takže bez znalosti PINu iPhone opravdu nelze provozovat.

« Odpověď #54 kdy: 15. 05. 2023, 09:28:11 »

Tak teraz je to ešte divnejšie. Vyzerá to tak, že ten starý iPhone ani nie je prvý iPhone SE z roku 2016, ale zrejme je to iPhone 5S z roku 2013 s iOS 7 alebo 8. Vyzerajú rovnako. iPhone SE už vyšiel s iOS 9.3 a Apple vyžaduje 6 miestny kód práve od iOS 9, takže iPhone SE sa nikdy nemohol používať so 4 miestnym kódom.

https://arstechnica.com/gadgets/2015/06/apple-to-require-6-digit-passcodes-on-newer-iphones-ipads-under-ios-9/

nikoliv, to je pouze default nastavení, i nejnovější iPhone s nejnovějším iOS lze používat se 4-místným numerickým heslem, stačí změnit nastavení v iPhone settings

« Odpověď #55 kdy: 15. 05. 2023, 14:59:01 »
No, asi může - Apple to odemknout umí, když máte doklad o nabytí (fakturu) a tak, budou se s majitelem bavit.
Tohle mě zajímá, jestli je domněnka, nebo založený na pravdě, protože by to mohlo leccos vyřešit. Byť bych se divil, kdyby od toho fakturu ještě měl, já bych ji dávno neměl (s výjimkou elektronické, tu bych měl). Nicméně dokladem podle mě může být i to, že zamčený telefon je vidět v Apple ID (a může to být i doklad důvěryhodnější - předpokládám, že ukradený telefon tam nelze dostat, zatímco třeba fakturu s ukradeným telefonem bych vyrobit uměl).
Kromě toho jednou za cca týden musíte tím PINem odemknout biometriku (TouchID nebo FaceID), takže bez znalosti PINu iPhone opravdu nelze provozovat.
To je to, co se celou dobu snažím říct: pokud je nutné jednou za čas zadávat PIN, tak ho ten člověk určitě najednou po mnoha letech používání zapomněl a nemohl si na něj vzpomenout, i když stejný PIN má na SIM kartě, která už je v jiném telefonu a ten telefon už je v síti, protože byla SIM karta tím PINem odemčena. Takže má někdo pocit, že se tady snažím jak nevětší lopata odemknout kradený iPhone. Jasně, možný je dneska všechno.

…kdyz koupis kradeny iphone tak ho nijak neresetnes. Budes mit cihlicku ktera bude chtit prihlaseni k registrovanemu uctu…
Jste si tímhle naprosto jistý? Takže všechny postupy, co na netu existují a stačí jim např. kabel, iTunes a PC/Mac (a o nutnosti použít Apple ID tam není ani tečka), tak neplatí, popř. v nich tahle zásadní informace o Apple ID chybí? Nebo mi něco uniká?

« Odpověď #56 kdy: 15. 05. 2023, 17:23:04 »
…kdyz koupis kradeny iphone tak ho nijak neresetnes. Budes mit cihlicku ktera bude chtit prihlaseni k registrovanemu uctu…
Jste si tímhle naprosto jistý?
JO.

Jinak ani faktura neni neco co by bylo vsespasne. apple ID je primarni. Faktura mozna od ofiko resellera, spolecne s nejakym dokladem apod.

Z ceho vychazis kdyz si myslis, ze ty fotky v tom telefonu stale jsou?

M. N.

« Odpověď #57 kdy: 16. 05. 2023, 10:51:51 »

Jste si tímhle naprosto jistý? Takže všechny postupy, co na netu existují a stačí jim např. kabel, iTunes a PC/Mac (a o nutnosti použít Apple ID tam není ani tečka), tak neplatí, popř. v nich tahle zásadní informace o Apple ID chybí? Nebo mi něco uniká?
[/quote]
Pokud byl iPhone v okamžiku "opuštění" původního majitele přihlášený k FindMy, tak 100%. Není šance. A jen perlička, od iOS 15 lze u iphone aktivovat chování, které je ekvivalentní AirTag, pokud je vypnutý a v baterii je dost energie, vysílá přes BT jako maják, a pokud ho zachytí jiný iPhone, tak odešle jeho polohu majiteli. Tak že mít doma takovýto iphone, byť i jen vypnutý, může být riziko ...

« Odpověď #58 kdy: 16. 05. 2023, 14:56:40 »
Je to moje domněnka vycházející z toho, že telefon hlásí, že nelze použít. Já nevím, jak to u Applu chodí, nikdy jsem iPhone neměl, ale dává mi smysl data uchovat, dokud nedojde k factory resetu, aspoň se to všude tak prezentuje, že factory reset „smaže data“, z toho mi nepřímo vyplývá, že samotné zablokování data nesmaže.

Proto se taky ptám tady, kde předpokládám o něco širší základnu vlastníků iPhone s nějakými reálnými zkušenostmi, než představuje moje okolí, protože v mém okolí je takových lidí pomikru. Pokud existuje oficiální jablečné místo, kde se tyhle potíže dají řešit a kde dokážou na základě prokázání, že ten telefon je skutečně toho, kdo tvrdí, že je jeho (např. prostřednictvím toho Apple ID), z něho ta data dostat, tak bych takové místo rád znal. Víc nepotřebuju.

« Odpověď #59 kdy: 16. 05. 2023, 15:03:41 »
Je to moje domněnka vycházející z toho, že telefon hlásí, že nelze použít. Já nevím, jak to u Applu chodí, nikdy jsem iPhone neměl, ale dává mi smysl data uchovat, dokud nedojde k factory resetu, aspoň se to všude tak prezentuje, že factory reset „smaže data“, z toho mi nepřímo vyplývá, že samotné zablokování data nesmaže.

Proto se taky ptám tady, kde předpokládám o něco širší základnu vlastníků iPhone s nějakými reálnými zkušenostmi, než představuje moje okolí, protože v mém okolí je takových lidí pomikru. Pokud existuje oficiální jablečné místo, kde se tyhle potíže dají řešit a kde dokážou na základě prokázání, že ten telefon je skutečně toho, kdo tvrdí, že je jeho (např. prostřednictvím toho Apple ID), z něho ta data dostat, tak bych takové místo rád znal. Víc nepotřebuju.
Apple se zamcenym telefonem neudela absolutne nic. Muzes mit fakturu, muzes brecet v kancelari v Cupertinu, ale apple s tim neudela naprosto nic. Budto vis heslo, nebo se umis prihlasit k apple id. Ty fotky tam klidne muzou byt ale reset telefonu znamena zahozeni sifrovacich klicu a bez nich nic neobnovi. Mam firmu v oblasti cyber security, jedna z oblasti co delame je vulnerability research a tak si dovolim tvrdit ze vim o tom dost na to abych vedel jak to funguje.