Připomínáte mi tchýni z paneláku na Jižním Městě, pro kterou je "příroda" trávník pět krát pět metrů obehnaný dvoumetrovou neprůhlednou zdí.
Bydlím v paneláku na jižním městě, ale měl jsem barák na maloměstě. Je to samozřejmě tvoje situace, a sám pro sebe děláš to nejlepší, a tvoje situace je specifická, tvoje zvyky z dětství, atd.
Ale nedá se to aplikovat na každého, potom co jsem z paneláku přešel do baráku, tak jsem na zahradu nelezl, a měl osypky z práce na baráku, a mám takových známých víc, ale samozřejmě mám i známé, podobné tobě, co mi říkají, že by se v paneláku zbláznili.
Je to nátura, někdo si chce dát kafe a číst si noviny, někdo chce jít okopávat záhonky.
Co se týká tvojí tchýně, hele tak já si myslím, že co se týká přírody, jsou Praha a střední čechy ztracené, ty lesy a vše co tu je bych skoro ani přírodou nenazýval.
Moje osobní zkušenost pražáka v baráku byla takováto - občas mi někdo narval popelnici svými věcmi (a protože je vyváželi jednou za týden, byl to fakt problém), nebo se věci do popelnice nevešly (na jižním městě máš 10 kontajnerů jako kráva), závislost na autě (v zimě enormní zážitky se sněhem atd., v Praze sníh skoro není, v severních čechách metr), zážitky s větrem (něco to smetlo z baráku), problémy se opravami, okapy, barák je na vykrádání snadnější než dobře zabezpečený byt (sousedy vykradli), shánění řemeslníků, výpadky elektřiny a do toho jsem sotva vylezl před ten barák.
Jako samozřejmě to každý má jinak, ty to máš rozdílné, mám i kamaráda co to má jinak.
Za mě výhody, bombastická příroda, jako fakt bomba se ráno venku projít v klidu, na to rád vzpomínám.
Nicméně panelák v Praze, totálně bez starostí, neřešíš prostě nic, když odjedeš a vrátíš se za rok, tak to najdeš ve stejném stavu, gigabit internet, pecka infrastruktura - když jdu ven, zajdu si do posilky, nakoupím si vše, a jdu domů, nic neřeším, žádnou údržbu ničeho, když napadne před barák sníh, není to moje starost.
Je třeba podotknout, že prostě to každý má jinak. Za mě, já bydlím v Praze u rodiny, takže platím minimum, ale jinak bych v Praze nebydlel, ale asi ani v baráku, osobně bych bydlel někde v bytovce dál od Prahy.
Jinak mě baví počítače, četba, youtube, ale fakt mě nebaví někde rozdmýchávat na baráku maltu nebo řešit to, že mi vítr shodil tašku a je totální nedostatek lidí na střechy, a když někoho zavolám na výměnu jedné tašky, tak každý příjede a řekne "no to bych dal celou novou střechu, opravy nedělám". Jsem rád, že tyto zážitky jsou za mnou.