Tohle troleni me bavi. Jako vsude najdes i u indu nekoho sikovneho, statisticky ale k jejich mnozstvi na planete potkas v 99.9999% pripadech blbce. Typicka prace s indama vypada takhle [...]
Co jsem si všiml, je dost rozdíl, když jde o vzdálenou spolupráci s pobočkou (nebo nedejbože agenturou) v Indii a když ty Indy máte přímo jako kolegy. Nevím, jestli je to pravidlo, ale je to moje zkušenost. To, co popisujete platilo pro vzdálené Indy prakticky vždy, ale prakticky nikdy pro Indy, co se mnou pracovali v jedné kanceláři.
To je presne ono. Dokonce mam zkusenost na 3 pripadech, ze jakmile se vratil domu "zkazil se" do tydne.
A je to podle me tim kastovnim systemem.
Tady maji svobodu myslet a neco delat.
Ale kdyz jsou v Indii tak ne. Tam prijde do prace a ceka az mu nekdo dovoli se prihlasit do systemu.
Zazil jsem videokonferenci kde byl boss moc boss na to aby sdilel obrazovku a neco ukazal tak zaukoloval juniora aby sdilel on. A pak mu rikal kam ma klikat a co ma psat. Vtipny bylo, ze jsem jim na zacatku toho meetingu rekl, kde maji problem a ten junior me i skoro pochopil, ale ten boss ne a tak sme tam sedeli hodinu a zmatene klikali.
Byla to reverse shadowing faze tranzice takze muj ukol byl tam sedet, pozorovat a obcas nasmerovat, ale nic nedelat, aby si to osahali a naucili se resit problemy sami az ja za mesic nebudu.
A jeste lepsi bylo pozorovat Nemce jak tam v kreci sedi a chvali a usmivaji se, ale uvnitr umiraji.