Ty to prostě nedokážeš pochopit. Tvůj způsob myšlení ti to neumožňuje a už se o to nebudu snažit. Jenom teď naposledy.
Já neškatulkuju lidi na ty, kteří pro mě jsou "dost dobří" a na ten zbytek (=odpad). Nechci se s nikým poměřovat, nezajímá mě to. Jenom mi vadí, že tady pořád prezentuješ svůj způsob života jako ten jedinej správnej a na všechny ostatní pliveš jed. Veiz tohle vlákno, kde ses snažil zmást tazatele, aby nešel na VŠ, tvým naprosto "objektivním" hodnocením "když půjdeš na VŠ, tak [věci, který jsou pro tebe synonymem neúspěchu], když nepudeš, tak [věci, co jsou pro tebe synonymem úspěchu]". Nic víc.
Já jsem docela dospělej na to, abych věděl že to zboží u pokladny pípat někdo musí, stejně tak, že recepční musí sedět na recepci a stejně tak, že ostraha sedí v unibunce a chodí na záchod do toyky, a k těmto lidem se chovám s respektem nezávisle na tom, že já si jejich životní cestu nevybral.
Co mě ovšem otravuje je to, když se sami cítí neúspěšní nebo se se mnou chtějí porovnávat, případně jsou v depresi z fotek na instragramu z Bali.
Mě osobně je úplně šumák, jestli někdo maká celý život v Penny a pak v důchodu jí suché rohlíky, je to jeho životní cesta co si vybral a já opravdu nemám ani nejmenší chuť mu jí ničit, navíc svým způsobem tento zkorumpovaný systém jak říká Trump hraje v můj prospěch, proč by mi to vadilo?
Je to tvůj osobní pocit méněcennosti a nenaplněnosti. Neházej to na to, že to má nějakou spojitost se mnou.
A že to není v mých hodnotách a žiju podle svých hodnot, proč ti to tak vadí? Proč ti tak vadí že někdo bez VŠ bere víc a má větší pohodu, ty jsi si vybral VŠ, 5 let jsi studoval, jak sám říkáš, jsi ok i když se to třeba neprojeví na penězích, já to respektuji, v tomto se mýlíš.