Než odpovím na předposlední dva příspěvky, povím, jak jsem s tím zatím pokročil. Tedy, nechal jsem to několik hodin stát bez záložní baterie. Pak jsem počítač zapnul, ale bez úspěchu. Vzpomněl jsem si, že když jsem dával vyšší a vyšší verzi BIOSu, tak jedna byla corrupted file a po flashi BIOSu a restartu byl samozřejmě corrupted i BIOS na základovce. Vzpomněl jsem si, že PC něco po zapnutí hledalo na HDD a BIOS opravilo.
Takže jsem hledal v manuálu pro základovku a našel jsem tam, že základní deska by měla podporovat výše zmíněný Virtual Dual BIOS. Bohužel jsem si na ten HDD, kde byla zřejmě záloha BIOSu, nainstaloval MX Linux a zahodil tak uloženou zálohu BIOSu. Zkoušel jsem natáhnout přes jiný PC do HDD .BIN soubor s BIOSem a to nejdříve na EXT4 a pak na FAT souborový systém a zkoušel jsem spustit poškozený PC pouze se zapojeným HDD s .IMG souborem BIOSu. Ale počítač stále nefunguje.
Našel jsem si v manuálu polohu BIOS chipu. Ale v tom místě jsou dva chipy. Jeden se 3 vývodama (nevím jak se těm vývodům říká) a druhý s 8 vývodama, přičemž na tom druhém je v pravo dole na pouzdře čipu zelená tečka. Tak nevím jaký chip je ten správný a jaký piny (nebo vývody) mám propojit.
A teď odpověď na předposlední dva příspěvky: upgrade jsem volil kvůli tomu, že mi nešel v Linuxu spouštět ve VM VirtualBoxu jakýkoliv virtuální systém. Později jsem zjistil, že ho nepodporuje CPU, který je v počítači. Ale ještě před tím, jsem upgradoval BIOS, neboť jsem si myslel, že CPU to umí a chyba je v BIOSu na základovce. Zkoušel jsem všechno možné, včetně zmíněného coruupted BIOS souboru. Na konec jsem úspěšně upgradoval na nejvyšší verzi.
No a pak jsem si chtěl ověřit jednu chybu, kterou jsem dělal při upgradu. Už nevím jakou, ale cílem bylo provést downgrade. Říkal jsem si, že když to tak krásně funguje, tak bych si nic ověřovat neměl. Ale protože jsem riskoval jen pár stokorun, tak jsem si řekl, že mi ta zkušenost za to stojí.
O tom, jestli mi to za to stálo nebo ne se rozhodne v budoucnu.