No ten leveling u reprap je ale nastavování polohy pomocí těch 4 šroubů v rohách tiskové plochy - to se prostě udělá jednou a už se na to víceméně nešahá = je jedno, že tiskárna nemá "autoleveling". Aspoň mě tohle funguje.
To co se šteluje hodně je vzdálenost trysky od tiskové plochy a to taky řeší ta "autoleveling" sonda.
Nebo já to tak mám, ty moje mikrospínače si spínaj jak se vyspěj.
A jinak zkažený tisk neznamená mytí skla, stačí vytištěná místa znovu přejet jednou koresem a tiskne se znova. Až po takových 3-4 tiscích (ať už povedených nebo ne) sklo teprve umývám.
Ad průša - bych se rád zeptal - u těch magnetických desek se na webu píše, že se taky používá kores - takže se taky patlá? Možná bych s nima rebelixe vytunil. Tisknu převážně ABS-T, tak kdyby to drželo bez koresu...
To si asi rozumíme, jen tomu říkáme jinak. U Průši se levelling podložky neřeší vůbec, je trochu hnutá, resp. to bude asi kus od kusu, ale právě P.I.N.D.A. si to změří, vykompenzuje a funguje to parádně.
Je víc magnetických podložek od Průši. Hladká s PEI fólii funguje dobře na PLA, ale při tisku PETG, ABS nebo TPU je lepší ji napatlat Koresem, jinak se může poškodit. Drží to fakt fest i po vychladnutí.
Pak je s práškovaným povrchem. Tam se nemusí nic patlat, výtisky se odlepí v pohodě ať jsou z "jakéhokoli" materiálu. U některých sérií na tom ale dobře nedrží PLA. Mě drží dobře všechno co tam tisknu a používám ji jako primární podložku.
Pak je saténový povrch a ten je něco mezi. Nezkoušel jsem ho, tak nemůžu referovat.