3D tisk na levné tiskárně

Re:3D tisk na levné tiskárně
« Odpověď #15 kdy: 05. 11. 2022, 09:08:18 »
Záleží, co vlastně chcete. Pokud chcete občas něco vytisknout, může se víc vyplatit najít někoho, kdo má 3D tiskárnu. Ať už to bude kamarád, firma, která vám to vytiskne, nebo něco samoobslužného (např. FabLab). Ale taky záleží, kde bydlíte, ve velkém městě něco najdete spíš než někde na vesnici…

Podobně to může být u exotičtějších materiálů, které použijete jednou, a pak nevíte, co se zbytkem.

by_cx

• 292
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 05. 11. 2022, 19:48:05 »
Tak to vam gratuluji. Mozna je to dnes snadnejsi zacit. Ja mel prvni tiskarnu v roce 2013 kdy byl prusa jeste v plenkach a lidi si je stavely a programovaly vlastnorucne. Tisk jsem prevazne z ABS. Profily na tisk nebyly bezne k mani a vsechno bylo metodou pokus omyl.

Asi jste me spatne pochopil. Limitujici je kdyz neumim vyrabet modely (napr v cadu) a jsem odkazany na to co najdu nekde na internetu.

Po devíti letech je 3D tisk o ždibíček dál.

mhi

• 500
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 14. 11. 2022, 15:31:15 »
Pokud by to nekoho zajimalo, 3D tiskarna mi dorazila. Mechaniku jsem slozil podle navodu behem chvilky, po zapnuti vse jezdi jak ma, dal jsem se zatim nedostal. Osa Z skutecne neni idealni, na druhou stranu neni to uplne spatny kompromis.