Než jsem to sepsal, už mě Mudvy předběhnul. Ale když už jsem se tak rozepsal, dám to sem...
Několik let používám české řešení PocketHome od Elektrobock (elektrobock.cz):
Na radiátory: hlavice PH-HD23 nebo PH-HD03,
pro kotel mám přijímač do zásuvky PH-PK21
a k tomu řídící jednotku. Mám tu starší PH-CJ37-GST. S jejich win aplikací se dá celkem dobře pracovat, nastavení v pohodě. Drobný problém jsem měl s jejím USB připojením do virtuálu, častokrát se to prostě nechytlo. Tak jsem dokoupil převodník RS232-LAN a teď to maká bez chybičky.
Software v první verzi vůbec nepočítá s cloudem, vše je lokálně, k tomu jako "bonus" staromodní ovládání přes SMSky v případě jednotky s GSM modulem.
Mají teď řídící jednotku a software upgradovaný na verzi 2, tam ale nevím, zda je vytvoření čmoudového účtu nutností nebo jen volitelné pro zprovoznění jednotky. Nová verze 2 není kompatibilní se starými řídícími jednotkami. Hlavice však ano.
Nová jednotka PH-CJ39 už v sobě LAN a WiFi má, takže odpadá nutnost převodníku.
Jejich mobilní aplikace pro verzi jedna byla jednoduchá a funkční, bohužel ji nahradili (nikoliv doplnili) verzí 2, která také není kompatibilní se starší řídící jednotkou - jiná komunikace.
Stará verze už není v Appstore ani v GPlay dostupná. Psal jsem jim o APK balíček, nebo aby to vrátili do storu, ale nepředpokládám, že by mi vyhověli...
Takže jsem ovládání z mobilu vyřešil tak, že si otevřu VPN a pak RDP na virtuál, kde mi jede jejich původní aplikace.
Jinak hlavice mohou fungovat i samostatně bez řídící jednotky, nastaví se v nich týdenní program a je to. Hlavice disponuje mimo jiné funkcí "otevřené okno" a kdyby to někomu nevyhovovalo, dá se hlavice (nebo několik) spárovat s bezdrátovým okenním spínačem.
S klidným svědomím můžu potvrdit, že podobná regulace smysl má a při správném nastavení se to opravdu na snížených nákladech projeví hned po první topné sezóně.