Vzhledem k tomu že na speedtestu můžete vidět změnu IP (85.162.xxx.xxx)
kdo a Na jakém speedtestu ? Já nic nevidím.
Celé to nějak nechápu. Původně jsem si myslel, že jde o úryvek nějaké stránky nebo něco, co přišlo mailem nebo našel na homepage svého poskytovatele. (tím myslím, že aktivně zadal tuhle URL)
Ono se to ukazuje komukoli a kdykoli?
Tohle dělal O2 před 10 lety, že hijackoval DNS., když někdy zobrazil nějaký prapodivný informační okénko už nevím o čem.
Mimojiné, to nemáte https everywhere a šifrované DNS??
Takže se to netýká někoho, kdo si (omylem otevřel link) otevřel tuhle stránku, ale velké masy lidí (a ještě všemožně po republice, kde je cetin rozlezlý po celé), kteří si prakticky náhodně chtěli otevřít jakýkoli náhodný web a buď jim byla podstrčená falešná adresa z DNS a nebo v případě HTTP stačilo vyměnit HTTP/1.0 200 OK za HTTP/1.1 303 Location zpomalujemecesko.cz/abc=1234
speedtest.net - ještě než zadáte test vidíte svého ISP a IP adresu, u 365 tam vždy byl 365internet.cz nebo WIA (protože část prodali před nějakou dobou)
whatismyipaddress.com - tabulka "my IP information" teď uvidíte CETIN A.S. Vždy tam byl 365internet.cz
Celou dobu si platím Statickou IP a 3.10. tam byla změna za jinou a prováděl jsem kontrolu speedtest a whatsmyip proto to vím naprosto přesně.
Jestli tam někdo podstrkuje falešnou adresu jako bežný uživatel nepoznám, to už je otázka pro zkušené.
Spíše by to chtělo pro zasažené doporučit nového ISP který má např. již iPv6 /56 zdrama (nebo za kačku) a levnou IPv4 nebo kombinaci obojího. Kdo jde po ceně toho stejně tohle nezajímá.
Co jsem se díval tak na:
O2 - pevná IPv4 + IPv6 /64 za 250,- je buď chyba nebo šílenost.
T-mobile - má velkou kritiku za jejich neschopnost a nekvalitní internet
Vodafon - ještě horší kritika než t-mobile, po měsíci prý sníží rychlost
Tlapnet - Platba podle priority - To vypadá na metodu jak obcházet nařízení o rychlostech
Prozatím hledám dál...
Kdo zná prosím doporučte, udělá nám to velkou službu a ušetři hodně času.