Stejně tak už se obracím na wifináře a na 5G (náš trojkartel) co zde nabízejí
ve stabilitu přeprodejců DSL padla na bod mrazu a ceny za rychlost jsou téměr totožné. (500Kč za 100Mbit u 5G mi byl nabídnut okamžitě u O2 s tím že je sleva, jak jinak u kyslíku), Na IPv6 a IPv4 již jsem rezignoval.
Stale je

5G no jo ale jak ti jede... mrkni na to 100Mb/s a upload maj ty lidi treba jen 7Mb/s a ping 20 nic moc. Stale je to vzduchem.
Ano ceny jsou podobne, tam velke terno to neudela, proto jsem tu psal, ze je lepsi se podivat ne jen na velikost firmy, ale historii

Dlouho co sleduji, jen jsem to tam z nejakeho duvodu nedal, jsem zde zminoval...
UVTnet - ty to delaj dlouho,
Metronet - ten se ukazal na Cetinu snad nekdy v roce 2020 ale zda se ze funguje, navic ma i vlastni servery, infrastrukturu
Avonet - dle historie ho maj lidi radi co tak ruzne ctu,
Wia DSL - sleduji dlouho, funguje fakt uz par let,
Giganet - nekdo tu zminoval ze je taky dlouho
Takze minimalne z tohodle byse uz neco dalo slozit nebo vymyslet.
Problem velke trojky je to, ze nejsou moc prozakaznicky, takze se vecne clovek dohaduje. U O2 je to jejich Smart Box, ktery si udajne mas koupit za 6litru apod.
T-Mobil - mel jsem, problem byl ze kdyz neco padlo, tak prisel technik, smutne koukal a stejne to tenkrat prehazovali na O2 (tu dobu byla hlavni).
Vodafone - to je na zvazeni jak umi xDSL.
Samozrejme kdo ma v baraku optiku, tak prejde na technologii tuto. Wi-Fi je casto zarusena a nebo vyzaduje pristup na strechu, takze ne pro kazdeho. Zajmavy byl Starlink a satelit od Muska, ale to je cilene na domy a mimo mesta, takze na nic.