Asi tak... šel bych do Synology - nejspíš dvoudiskového (dnes jsou disky 8TB a víc za rozumné ceny).
V případě pluskových modelů (s intel procesorem) umožňují běh 2ks virtuál mašin (nevím zda tam někdy budeš mít víc než PiHole a případně Unify controller či home assistant) a s jednim diskem jeden kolem 5-10W s dvěma cca na 15W při zátěži...
- Synology bude fungovat samostatně a bezproblémově, včetně funkčního media serveru na TV atd..., o aplikacích na mobilní zařízení s funkční zálohou fotek a vzáleným přístupem ani nemluvě... nějakou základní virtualizaci ti nabídne... pokud Ti to bude málo tak můžeš prikoupit nějaké výkonné železo na samostatnou virtualizaci...
Ano idea vlastního serveru se mi také líbí ale jak finančně, provozně (spotřeba) a hlavně údržbou to nedává smysl...
Pokud chceš virtualizovat víc, tak by to šlo řešit nějakým samostatným malým PC ('NUC či "litrová" mini pc)
Případně koukni po starém notebooku s více jádry (mám doma starý 4 jádrové i5 osmé generace s rozbitým displayem, které jsem dostal darem a jen jsem dokoupil RAM, přihodil SSD co se doma válelo a přikoupil nabíječku) - noťas bere cca 5-6W v idle v nějaké střední zátěži cca 10-15W a stejně jsem línej tam něco rozběhat