To, ze ty nepotrebujes matematiku a/nebo nechapes k cemu je uzitecna, neznamena, ze to plati pro ostatni.
Matematika je predevsim jazyk, kterym popisujeme svet kolem nas. Zadny lepsi jazyk jsme zatim nevymysleli. Je presny, rozumi mu kazdy (matematik) a popisuje sirokou skalu procesu. Tezko by se dva technici bez matematiky domluvili.
Jo, jenomže ty a hodně lidí VŠ je jak řemeslník, který zná 20 typů rotorů vrtačky, 30 výrobců vrtaček, manuály k vrtačkám zná nazpaměť, ale nedokáže vyvrtat díru do zdi.
To je právě ono, já to co znám dokážu skvěle zužitkovat. Znám ty souvislosti, jak byznysové, marketingové, podnikatelské, lidské, pro firmu jsem několikanásobně užitečnější než teoretik, a o tom to je.
Jak říkám, je to marný. Ty máš prostě svůj pocit nadřazenosti a nedokážeš si představit, že tvůj způsob života není lepší než všechny ostatní (když pro tebe je, tak přece musí být pro všechny, že). Je fajn, že ti vyhovuje, ale nesnaž se furt tvářit, že všichni ostatní jsou debilové.
Je dost lidí, co jsou jiní a skvěle jim to funguje, a mají moje uznání, fungují úplně jinak, ale maj se jak prasata v žitě.
Chceš se bavit o měřítku. Tak otevři tu diskuzi, co je pro tebe to měřítko, mentální stimulace při řešení složitého problému, to je pro tebe to měřítko?
Uznání ostatních? Co je pro vás pánové to měřítko, podle kterého já nejsem dost dobrý. To, že nemám papír z VŠ, to že vám neříkám, že jste skvělí.
Když jste tu tak chytří, tak navrhněte měřítko, a napište proč jste podle něj nejlepší.
Například: "Měřítko: Vzdělání", "Proč já jsem skvělý: mám 5 vysokých škol".
Jenomže prostě tu nechcete psát: "Měřítko: Vzdělání", "Proč já jsem skvělý: Jsem hrdý, že s maximálním vypětím / případně s tím ,že jsem na to totálně sral a při tom chlastal, jsem za 6 let udělal VŠ".