Teď je otázka cesta k čemu...spokojený život?
Cesta ke spokojenému životu je relativně jednoduchá, to je mít o něm vlastní představu.
To snugar_i nikdy mít nebude, protože se přesně ukázalo, že na jednoduchý dotaz "jaká je tvoje ideální představa o životě" neodpovídá, tak mě napadá že je to ta většinová, snažit se podkopnout nohy ostatním, abych já byl na v hiearchii výš, tak to má bohužel dost lidí.
Podle mě k tomu školství nemalou mírou přispívá, alespoň v ČR, ale i jinde, tou unifikací, standardizované maturitní testy apod. Prostě vytvořit standardního otroka systému, který bude stejný jako ostatní a lehce nahraditelný.
Většina lidí jde na Amway, a tam jim říkají "je tu příležitost". Tohle slyším furt od lidí kolem mě, nemaj ani ty školy, ale prostě "objevila se příležitost". Oni nedokážou pochopit, že příležitosti si můžeš vytvářet.
Mě strašně baví budovat si můj život, mít vlastní představu, která není mainstream, jak tu někdo psal, že mi jde jen o prachy, rozhodně nejsem člověk, co by dělal nějaký show-off v Mercedesu, i když si to dovolit můžu, můj přístup k životu je bližší Warrenu Buffetovi, relativně jednoduchý život.
Radši bych přijal hůř placenou práci z domova na živnost, než být nějaký otrok v korporátních officech, co se denně zácpou v Praze rve v klimatizovaném Mercedesu, ale to je prostě o hodnotách.
Co já říkám vám tady, že tu je tuna lidí co kritizuje moje hodnoty, které ani pořádně neznají, ale sami žádné nemají. Mě snad ani nevadí, když má někdo za hodnotu studovat vysoké školy (kamarád jich má několik), mě tu štvou lidé, co se tu dělají jako macho, a realita je někde u toho, že s odřenýma ušima dokončili VŠ a berou to jako své životní vítězství, na které se nesmí sahat.
A vzdělání pro ně není hodnota, protože se dál nevzdělávají. Jde jen o to vypláznout papír a myslet si, jaký jsem king. To je jak kdybych já si koupil Mercedes a chodil se s tím ukazovat a říkal, že moje životní náplň je jezdit Mercedesem.
Jenomže třeba mám kamaráda, co Mercedesy miluje, jezdí starými, stará se o ně a dělá to kvůli sobě k lásce ke starým Mercedesům, je to věc, co v životě miluje, není to kvůli ostatním, aby se cítil, že je něco víc, a to je rozdíl.