Ano, cokoliv se dá. Ale fakt si nebudu přes osmdesátky kamenné stěny tahat dráty. I kdybych to bral přes půdu, vrtat stropy? Třeba ten náš třísetletý povalový? Tak jo, tak dík. Každý fakt nežije jako vy a zhusta ani nechce. A tohle pro mě jednoduše znamená, že nedá. Už proto, že nechci.
Slovy klasika: "Kdo chce, hledá způsoby a kdo nechce, hledá důvody" Mimochodem WiFi přes 80 zdi, to bude taky nádhera
No samozřejmě. Já se s tím nijak netajím, že to tak nechci. Takovéhle prasárny tomu domu dělat nebudu. A když něco nechci, znamená to, že to nejde. Protože jde jen to, co chci. Vždyť je to tak jednoduché
A proto taky třeba pak chci wi-fi kameru.
Wi-fi nemusí jít přes osmdesátky zdi. To klidně může jít z půdy a na půdu třeba přes nějaký mesh zespoda přes ty klenby a dřevo nebo třeba přes powerline (jau, jasně, teď zase chcíplo další koťátko, to je mi jasné, ale mě zajímá, co funguje). Navíc na tohle nějaký závratný bandwidth potřeba není takže když propustnost nebude bůhvíjaká, stejně to bude fungovat. Samozřejmě by pak šel natáhnout kabel odtamtud. Ale kam? Budu zase tahat kabel po fasádě, na kterou jsem odmítl dát i anténu a mám ji (nemaje stožár) na stojanu za oknem aby nám neprasila průčelí?
Vidíte. Prostě use-case, že někam ethernet natahovat možné není (třeba proto, že to nechce majitel, tedy já) existuje a je ho třeba vyřešit. Řeči o tom, že se ethernet se dá přece natáhnout všude (když máte dostatečně silné bourací kladivo) tomu fakt nepomohou.