Přečetl jsem si původní dotaz a hned jsem si říkal - no, mám Asus Zenfone 8 a ten je právě celkem drobný, tak jsem se šel podívat na rozměry a jo... No a pak čtu postupně diskuzi a skoro hned na začátku tenhle telefon někdo radil (protože asi vyběhl při hledání dle velikosti). No ale pořád tu řešíte nějaké Samsungy, iPhony, že to nemá JACKa a tak...
Tak já jen doplním, že ten Zenfone 8 mám a jsem s ním spokojený. Fakt je to na smartphone ještě celkem malé, má to JACK konektor, existují různé konfigurace s různě velkým úložištěm a RAM (minimum je 6 GB RAM a 128 GB SSD, maximum 16 GB a 256 GB), dual SIM to je a NFC to má taky...
Já měl už Zenfone 2 a Zenfone 4 a vždy celkem spokojenost, mám pocit, že ten Zenfone 2 byl ve své době třeba první smartphone, co měl 4 GB RAM... Vždycky to byly dost výkonné telefony, které neměly tak přepálené ceny jako třeba ty Samsungy. Je fakt, že ten Zenfone 8 už mě stál tak asi nějak 13-14 tisíc, ale fakt výkonný telefon (Snapdragon 888). Teď před pár dny přišel na trh Zenfone 9, velikostně je to podobné, je v tom novější Snapdragon a pořád to má JACK... Mně zatím ten Zenfone 8 funguje pořád dobře a byl bych rád, kdyby ještě nějaký rok vydržel, ale kdybych potřeboval něco nového, tak do ta devítka by asi parametry celkem vyhovovala, byť koukám, že ta cena je zase nějaká vyšší (předpokládaná cena 20 tisíc, to už je jak vlajkové lodě jiných značek a to je smutné, třeba ten Zenfone 4 stál ve své době asi 10 tisíc, když vlajkové lodě od Samsungu a jiných značek stály přes 20). Asi už si Asus uvědomuje, že nabízí celkem kvalitní telefony srovnatelné s nejlepšími modely i jiných značek a že si za to může zkusit říct víc, stejně jak ti ostatní...