Hledal jsem a měl jsem problém najít něco dobrého:
* Spousta zásuvek se vypíná jednopólově, v ČR to typický znamená vypnutí na nuláku. Protože v ČR se používá francouzský standard, a ve Francii mají typicky (nezávazně) fázi vpravo, zatímco v ČR bývá vlevo. Vadit to nemusí, ale přijde mi to dodgy.
* Spousta zásuvek není na 16A, ale jen třeba na 10A. Jestli to vadí posuďte sám podle spotřebiče, se kterým to chcete používat. Třeba konev bych do 10A zásuvky zapojit neměl.
* Další věc jsou rozměry – při zapojení do dvojzásuvky nejspíš spousta chytrých zásuvek zablokuje i sousední zásuvku, v případě PES někdy i dvě sousední. Výjimku tvoří Gosund (+zásuvky, které se od Gosund na první pohled liší jen logem výrobce), ale tam často platí dvě předchozí výtky.
* Běžně najdete v ČR zásuvky typu Schuko, nicméně s Unischuko zástrčkami to nemusí být problém.
Dále je otázka, jak má vypadat infrastruktura:
a. Můžete mít Wi-Fi zásuvku připojenou přes cloud. Neřešíte infrastrukturu (kromě Wi-Fi a Internetu), ale někomu může vadit, že jeho data putují přes cloud. Tipuji, že toto řešení byste chtěl.
b. Některé Wi-Fi zásuvky mohou fungovat i lokálně, ale může to být trošku drbačka. Pak samozřejmě potřebujete řešit domácí infrastrukturu.
c. ZigBee – opět to znamená domácí infrastrukturu. Smysl to má asi hlavně ve chvíli, kdy už nějaká ZigBee zařízení máte/plánujete.