LineageOS si lidi instaluji spise pozdeji, kdyz uz vyrobce telefon nepodporuje. Malokdo si LineageOS da rovnou na novy telefon. Cili asi nejjednodussi si koupit neco v bazaru.
Pokud bazarovy nechcete, tak kupte neco, co ma velkou sanci dostat LineageOS v budoucnu - hodne prodavany model firmy, jejiz modely stare byly podporovany.
Nebo také prostě proto, že s oficiálními buildy ruply nervy a došla trpělivost. S láskou vzpomínám na Windows Phone (Lumia 820), nebo CyanogenMod s Xperii Z3 Compact.
Dneska jsem praštil s Mi12, bez ohledu na záruku měsíc starého telefonu. Pro doplnění, v úterý se vrátil z reklamace, samozřejmě bez závady a mám si počkat na nové MIUI, které možná chybu opraví, ale možná také ne a nikdo neví, kdy přijde. Prostě opakované zamrzá při hovoru a další hovory nelze vytočit, nebo přijmout. Bezvadná věc, pro člověka, který stráví 5 hodin denně na telefonu, mnohdy i více. Ulevilo se mi, kdo to má 40-50x denně restartovat a doufat, že to vydrží a neklekne hned při dalším hovoru. Fakt jsem měl radost, když i prodejce "drží palce".
Co mi vysloveně pilo krev byl Google a nastavení (MIUI13), zakážeš ***** Google News, stejně se ti tam ihned po restartu zase natáhne a nic na tom nezměníš. Stejně ty **** Googlí mrdky, zbavíš se toho a hned jsou zpět, na nějaké nastavení dlabe pes. Osobně sháním telefon bez ***** Google a defaultních aplikací prolezlých ***** reklamou. Poslední kapkou byla synchronizace kontaktů do jejich Cloudu - bez ptaní a účtu, všech mých 48k kontaktů (Exchange) skočilo někdo v Číně.
P.S.: Po setkání s betonem začala prskat baterie.