$ sudo mount -t ext4 /dev/sd{XY} /mnt$ sudo mount --bind /dev /mnt/dev &&$ sudo mount --bind /dev/pts /mnt/dev/pts &&$ sudo mount --bind /proc /mnt/proc &&$ sudo mount --bind /sys /mnt/sys$ sudo chroot /mnt
$ grub-install /dev/sd{X}$ grub-install --recheck /dev/sd{X}$ update-grub$ exit &&$ sudo umount /mnt/sys &&$ sudo umount /mnt/proc &&$ sudo umount /mnt/dev/pts &&$ sudo umount /mnt/dev &&$ sudo umount /mnt
sudo chroot /mnt/ /bin/bash
find /mnt/bin /mnt/usr/bin | sort
Kód: [Vybrat]sudo chroot /mnt/ /bin/bashTake jsem zkousel bohuzel mi to vraci porad to stejne -> chroot: failed to run command ‘/bin/bash’: No such file or directory
Podarilo se mi smazat oddil kde jsem mel zavedeny linux
Zakladni otazka je co znamena:Kód: [Vybrat]Podarilo se mi smazat oddil kde jsem mel zavedeny linuxa nasledne jak jste udelal opravu uvedeneho kroku.
binbootchrootdirdevetchostrunliblib64procrootsbinsystmpusrvar
Tak oddíl je úplně prázdný, mohu tam nějakým způsobem zavést potřebné soubory?
Ano, používá se k tomu debootstrap. Ale nevím jak to dopadne, pokud tam nějaké zbytky už jsou. Asi by bylo nejlepší zazálohovat co jde zachránit (asi hlavně konfiguraci z /etc) a nainstalovat znova (třeba tím debootstrapem, nicméně pokud byl problém způsobem havárií souborového systému, tak bych doporučil i vytvořit znovu souborový systém).
chroot /mnt/ /bin/busybox sh
grub-install /dev/sd{X}