BTW: Xubuntu+Vivaldi - tohle vlakno dle "Vivaldi spravce uloh (Shift+ESC)" zabira 42MB, po zavreni (dle: free -m) se uvolni ~40MB, pouzivam rozsireni uBlockOrigin + PrivacyBadger... a Vivaldi spoustim s volbou --enable-fast-unload
Ďakujem za nakopnutie znovu preskúmať Vivaldi. Zistil som že už je možné definovať aj class. Rozdielne class sa dajú nastaviť iba v tedy keď sa vivaldi spustí v dvoch oddelených inštanciách (oddelené profili nestačia).
Nakombinoval som to takto:
vivaldi --enable-fast-unload --process-per-site --enable-low-end-device-mode --disk-cache-size=400000000 --class=vivaldi_praca --user-data-dir="~/.config/vivaldi_praca"
vivaldi --enable-fast-unload --process-per-site --enable-low-end-device-mode --disk-cache-size=400000000 --class=vivaldi_zabava --user-data-dir="~/.config/vivaldi_zabava"
Dvoležitý je tam parameter
user-data-dir. Ten zabezpečí že sa vivaldy spustí 2x oddelene a z dvomi rôznimi class (prípadne lubovolný počet).
Diskovú keš som mu pridelil 4GB. Vygooglil som aj
enable-low-end-device-mode ktorý má vraj zabezpečiť nižšiu spotrebu ram. Budem to chvilu používať a uvidíme.