Chtělo by to nějaký soft off-line a ne ty on-line, které se sice nějakou dobu tváří jako bezplatné, ale dřív nebo později to jejich provozovatel stejně zpoplatní, viz třeba iDoklad. Charitu nikdo dlouhodobě dělat nebude.
Jasně, každý měsíc nejlépe strávit 2 hodiny nad zprovozňováním softwaru zdarma, aby člověk ušetřil 300 Kč měsíčně a nevyúčtoval po litru za hodinu 2 hodiny, a to se vyplatí.
Osobně mám veškerý placený software, naopak SW zdarma nechci. Eviduji veškeré výdaje, a veškerý SW, netflix, youtube, google premium, atd. atd. celkem 20.000 Kč ročně, z mých výdajů je to pár procent.
Naopak jsem rád, za ušetřený čas, který je pro mě náklad číslo jedna. Jak říkal můj kolega, když je člověk kontraktor a účtuje 8k za den, tak pak pro něj na dovolené není to důležité jestli noc na hotelu stojí litr nebo tři litry, ale drahý je ten čas dovolené.
Teď někde o tom bylo video na youtube, jak si z toho týpek dělal srandu, že top stránky radí ať ušetří za kafe Starbucks 1.000 USD ročně, a týpek tam, že si to kafe ve starbacks dá, že optimalizoval hypotéku a bydlení a ušetří 17.000 dolarů ročně, a o tom to hoši je, řešit ve financích ty podstatné věci a nezabývat se kravinama. Náš čas a energie je omezená, a když koukáme na to, abysme koupili mléko v Albertu za 10.90, často přehlédneme podstatnou věc, kde můžeme ušetřit 100.000 Kč