Práce pro německé a rakouské společnosti

JurajP

• 376
    • Zobrazit profil
Re:Práce pro německé a rakouské společnosti
« Odpověď #45 kdy: 17. 02. 2022, 16:02:10 »
remote a ICO? pravdepodobne mam zle nastaveny linkedin, alebo pracujem so zlym jazykom/technologiou :D

« Odpověď #46 kdy: 17. 02. 2022, 18:16:13 »
jako remote a contract? tim mne pronasledujou 1-2 denne z LinkedInu, novinkou pro mne je spamovani i pres SMS, ty jsem zacal dostaval az letos.

jestli myslis contract primo prace pro koncoveho zakaznika, tak to fakt neznam, i kdyz nejaky zazrak rikal, ze on to umi sehnat.

« Odpověď #47 kdy: 17. 02. 2022, 18:17:34 »
nicmene ono cast to "remote" je vlastne "flexible remote" coz znamena "a pochopitelne se prestehujte, a po vetsinu casu muzete byt remote z bytu v tom meste" (to je tak 80% nabidek z UK a Holandska)

JurajP

• 376
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 17. 02. 2022, 19:45:49 »
Preco by to bol problem pracovat priamo na ICO pre nejaku soft spolocnost? K comu je dobre ze to ide cez pasacke firmy?

anonacct

« Odpověď #49 kdy: 17. 02. 2022, 22:54:26 »
Pro ty firmy to je jednodušší. Jo, agentura si vezme třeba 15%, ale pokud nabídnou třeba 10k/MD, tak to asi hodně lidí trápit nebude. Jsou firmy, kde se prostě nedostaneš bez agentury, ber nebo nech...

« Odpověď #50 kdy: 18. 02. 2022, 00:18:41 »
za zapad smerem k civilizaci berou spis 40+%, nebo jsou tam ctyri za sebou, za kazda bere 10

ber nebo nech

« Odpověď #51 kdy: 18. 02. 2022, 06:26:44 »
to je obecne nemecka bolest, skvele vedeni, inteligentni lidi, ale pak sahnou vedle a zacnou stavet krematoria.
Získáváš platinového bludišťáka za nejlepší vtip na Rootu za posledních 5 let! Ještě že jsem při čtení nejedl, jinak bych to měl všude :)

« Odpověď #52 kdy: 18. 02. 2022, 10:20:42 »
je zaujimave ake platy ponukaju na Javu, hlavne Vieden. Na cooljobs som nepostrehol ziadnu ponuku do Viedne za tolke peniaze. To dnes este Java tak leti, ked C# je  uz milovymi krokmi pred nou?

Ja som sa este nestretol v praxi so C# :D. Akoze nic proti tej platforme a moze to byt kvalitativne lepsie ako Java, ale Java je proste top platforma. Cely Apache ekosystem, kolko tam mas C#? Nula. To su vsetko Javy, Scaly, C-cka, Pythony ... C# je proste decko Microsoftu a taha sa to s nim uz furt.

« Odpověď #53 kdy: 18. 02. 2022, 10:25:20 »
mna skor zaujima, ze ako sa dostat k praci na ICO pre zahranicne firmy. Samozrejme nemyslim firmy typu Titans, alebo CoolPeople, ktore vam robia pasakov a zarabaju na vas v podstate za nic.

Normalne. Vidno, ze si este moc neni v tejto brandzi rozkukany. Ved si sprav kontrakt cez Titans napr. a rob u tej firmy a ked ti vyprsi kontrakt tak ho uz neobnov. Ved nemusis robit cez Titans uz na furt. A potom sa ich opytaj, ze ci ta nechcu napriamo. Aj pre firmy je ist cez Titans napr. dost ostara. To su len naklady navyse pre nich. Ak by si isiel napriamo, tak by aj ta koncova firma usetrila tu ich marzu.

Samozrejme, ze Titans a spol sa budu cukat, ze no ale to nie, to nemozes atd atd. Lenze ked si zalozis jednoosobovu sro a spravis biznis ako sro s tou firmou, tak tam Titans a spol. nemaju do toho co kecat. To je b2b, ty mozes ako pravna entita uzatvarat zmluvy s kym len chces. Titans/neTitans.

Tie konkurencne dolozky su tam na to, ze ked ta Titans zobere na kontrakt tak oni nechcu aby si robil ako zamestnanec priamo pre tu firmu. Proste aby si "neprebehol". Ale ako firma mozes podnikat s kymkolvek. To ti nemozu zakazat.

ICO do zahranicia to je low effort, low energy :D Nikto ta ako lopataka z obyvacky na ICO nebude brat vazne. Musis mat sro a vysvetlit im, ze mas to iste ako tam ich "LLC" (limited liable company) a ze mozete spravit b2b. Oni na nejakeho kontraktora moc nepocuju. To je proste pre nich Jozef Mak.
« Poslední změna: 18. 02. 2022, 10:30:23 od tralala5 »

« Odpověď #54 kdy: 18. 02. 2022, 10:41:33 »
V mojej poslednej odpovedi, ktoru uz nemozem editovat, by som este zvyraznil, ze pocas doby toho kontraktu sa musis fakt snazit aby si sa stal pre tu koncovu firmu velice dolezity asset. Musis byt top a nenahraditelny aby si im mohol povedat, ze ti konci kontrakt a planujes ho neobnovit, pretoze by si rad pracoval cez svoju sro a mozete si pekne posielat fakturky.

Kazda normalna firma, ked vidi ze pre nich robi top clovek, mu nepovie "neberieme, cau". Samozrejme, ze sa budu snazit najst moznost, ako s tebou spolupracovat aj dalej.

Ymzk

« Odpověď #55 kdy: 18. 02. 2022, 11:18:34 »
je zaujimave ake platy ponukaju na Javu, hlavne Vieden. Na cooljobs som nepostrehol ziadnu ponuku do Viedne za tolke peniaze. To dnes este Java tak leti, ked C# je  uz milovymi krokmi pred nou?

Ja som sa este nestretol v praxi so C# :D. Akoze nic proti tej platforme a moze to byt kvalitativne lepsie ako Java, ale Java je proste top platforma. Cely Apache ekosystem, kolko tam mas C#? Nula. To su vsetko Javy, Scaly, C-cka, Pythony ... C# je proste decko Microsoftu a taha sa to s nim uz furt.

"Java je proste top platforma"
po tejto vete ta skatulkujem ako idiota a juniora a cokolvek uz napises nebude relevantne.

« Odpověď #56 kdy: 18. 02. 2022, 11:37:32 »

po tejto vete ta skatulkujem ako idiota a juniora a cokolvek uz napises nebude relevantne.

Lol, whatever :D Zarabaj si tvojich 4500 euro vo Viedni. Top Javisti idu 10k + ZO SLOVENSKA :D.

alex6bbc

• 1 768
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 18. 02. 2022, 11:38:24 »
Citace

on to samozrejme nemyslel jako nejkvalitnejsi platforma, ale jako "nej"rozsirenejsi s velkou nabidkou zamestnani.

Ymzk

« Odpověď #58 kdy: 18. 02. 2022, 11:40:09 »
Citace

on to samozrejme nemyslel jako nejkvalitnejsi platforma, ale jako "nej"rozsirenejsi s velkou nabidkou zamestnani.

To dufam.. nech sa vyjadri on ako to myslel pretoze mi skoro zle zostalo z tej vety.

« Odpověď #59 kdy: 18. 02. 2022, 11:41:37 »
skus si to precitat CELE prosim ta a nevrc jak pitbul ked ti niekto siahne na C# takze este raz:

"Ja som sa este nestretol v praxi so C# :D. Akoze nic proti tej platforme a moze to byt kvalitativne lepsie ako Java, ale Java je proste top platforma. Cely Apache ekosystem, kolko tam mas C#? Nula. To su vsetko Javy, Scaly, C-cka, Pythony ... C# je proste decko Microsoftu a taha sa to s nim uz furt."

Napisal som tam ze C# moze byt kvalitativne lepsia ako Java.