Práce pro německé a rakouské společnosti

CPU

• 1 066
    • Zobrazit profil
Práce pro německé a rakouské společnosti
« kdy: 15. 02. 2022, 22:12:31 »
Zdar,

chodí mi dost nabídek na cca 9 000 Euro měsíčně na programátora.
Teď tak půl pracovní doby programuju, druhou půlku se o něco starám, ale klidně bych jen programoval, adminovat hardware/software mě už tolik nebaví.

https://www.cooljobs.eu/cz/java/27133
https://www.cooljobs.eu/cz/java/26918

https://www.linkedin.com/jobs/java-software-engineer-jobs-vienna?trk=public_jobs_related_jserp_link&position=1&pageNum=0

https://www.gulp.de/gulp2/g/jobs?scope=jobs&query=java&order=RELEVANCE_DESC

Těch 9000 Euro měsíčně mi přijde jako celkem OK plat, ale nemám žádnou zkušenost s prací pro Rakušáky.
Je to nějak/něčím specifické oproti práci pro korporáty v ČR?

Spíš se jen ptám, člověk o tom prostě uvažuje...
Snad to není moc OT.
« Poslední změna: 15. 02. 2022, 22:59:50 od Petr Krčmář »

alex6bbc

• 1 753
    • Zobrazit profil
Re:Děláte někdo pro Němce / Rakušáky???
« Odpověď #1 kdy: 15. 02. 2022, 22:33:53 »
prachy to jsou nadherne, ale uz by se mi nechtelo na stara kolena opustit svuj 90% home office. pokud clovek nebydli u rakouskych hranic, tak ho bude stat majlant prespani ve vidni.

delam v cesku, ale spolupracujeme s lidma s ciziny, takze si volame s nemci, anglicany, indy, kanadany :-)

Re:Práce pro německé a rakouské společnosti
« Odpověď #2 kdy: 15. 02. 2022, 23:04:51 »
to je krasnej plat na rakusaky (ten cooljobs), ktery normalne nabizi fakt hrozne smesne castky.

ten linkedin si opravdu cetl? mi zrak skocil doprostred a hned jak jsem videl samy "pet friendly office" a "friendly tohle  a tuhle" jsem vedel ze je zle. jsem poskocil nahoru a hned vidim "The minimum salary for this position is €3.500 gross per month".
ha. nejakej lepsi rakouskej oddil.jo, presne to jsem myslel tou smesnou castkou

CPU

• 1 066
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15. 02. 2022, 23:17:59 »
Odkaz na Linked vede na seznam a já spíš myslel ten Allianz.... ale to je fuk.
A myslel jsem to obecně, nabídky na 8-9k Euro mi měsíčně chodí pravidelně, hodně i 100% remote.

« Odpověď #4 kdy: 16. 02. 2022, 08:17:51 »
Pracuju pro bavoraky a je to super. Nikdy jsem nemel lepsiho zakaznika. Ale mozna bude nase publishing jine nez java banky.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #5 kdy: 16. 02. 2022, 08:47:16 »
tak jestli je pro tebe hlavní kritérium peníze (btw, to v inzerátu je horní hranice, nedávají to všem), nevadí ti práce pro bankovní/zdravotnický korporát se všemi důsledky a neduhy, umíš jazyky, tak proč ne. Jen pozor, že to jsou většinou práce na živnost a tu si potřebuješ zařídit v zahraničí, není legální pracovat 100 % pro zahraničí s českou živností.

Stejné peníze dostaneš i u nás, IBM při rozdělování loni dávala takovéhle pozice a vypadá to, že ještě bude posilovat. Stejně tak DHL na team leader pozicích dává podobné peníze.

Já šel raději podnikat, po 10 letech mám stabilní tým, klienty a příjmy dostatečné, abych to nemusel řešit a přitom mohu dělat práci náplní i formou, která mě baví. Korporátní prostředí člověk dost ubíjí.

CPU

• 1 066
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16. 02. 2022, 08:55:04 »
Oceňuji váš pohled na věc. Od všech.

Molex1

• 224
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16. 02. 2022, 09:31:04 »
Ahoj,
dělám pro německou společnost v české pobočce (úplně jiný obor tedy :) ). styl práce německý, vesměs funkční, bez zbytečné administrativy atd. Bohužel 99% podkladů, korporátních směrnic atd v němčině... (jsem angličtinář)...

« Odpověď #8 kdy: 16. 02. 2022, 11:08:54 »
není legální pracovat 100 % pro zahraničí s českou živností.

Mohl byste upřesnit proč?

« Odpověď #9 kdy: 16. 02. 2022, 12:07:45 »

https://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podnikani-v-eu/vnitrni-trh-eu/volny-pohyb-sluzeb/preshranicni-poskytovani-sluzeb---osvc--67768/

Citace
V praxi to znamená, že těžiště zájmů OSVČ musí nadále zůstat v ČR a své služby může poskytovat pouze jednorázově a nepravidelně. Tak český kadeřník nemůže každý pátek dojíždět k zákaznicím do Polska, ale tesař z Plzně může přijmout zakázku v Německu, která bude vyžadovat půl roku práce. Situaci je třeba posuzovat případ od případu, zejména s ohledem na frekvenci, pravidelnost, délku trvání a nepřetržitost aktivity; nezbytnou podmínkou je, aby daná služba byla poskytována také v ČR.

Hromadě lidem to prochází, protože na ně úřady nepřišly, to ale neznamená, že to není práce za hranou zákona.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 16. 02. 2022, 12:18:11 »

https://www.mpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podnikani-v-eu/vnitrni-trh-eu/volny-pohyb-sluzeb/preshranicni-poskytovani-sluzeb---osvc--67768/

Citace
V praxi to znamená, že těžiště zájmů OSVČ musí nadále zůstat v ČR a své služby může poskytovat pouze jednorázově a nepravidelně. Tak český kadeřník nemůže každý pátek dojíždět k zákaznicím do Polska, ale tesař z Plzně může přijmout zakázku v Německu, která bude vyžadovat půl roku práce. Situaci je třeba posuzovat případ od případu, zejména s ohledem na frekvenci, pravidelnost, délku trvání a nepřetržitost aktivity; nezbytnou podmínkou je, aby daná služba byla poskytována také v ČR.

Hromadě lidem to prochází, protože na ně úřady nepřišly, to ale neznamená, že to není práce za hranou zákona.
Zedník nebo turistický průvodce většinou nepracuje z domu. Navíc je rozdíl mezi poskytováním služeb koncovým zákazníkům a firmám. Vývoj SW z pohodlí domova v ČR (nebo kanclu/coworkingu) je naprosto v pořádku.

« Odpověď #11 kdy: 16. 02. 2022, 12:27:57 »
a ted nam jeste rekni, jesli programovani smudlani www stranek v reactu je regulovana profese...

Citace

CPU

• 1 066
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 16. 02. 2022, 13:05:14 »
Byl někdo z vás fyzicky na pohovoru v Německu/Rakousku?
Jinak mám jednu nabídku na 8500 Euro měsíčně, toho vedoucího trochu znám a je to na HPP vesměs remote.
Asi bych to dal, je to práce, kterou celkem znám a osobně se tam musí jen jednou měsíčně na tři dny v kuse.

alex6bbc

• 1 753
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 16. 02. 2022, 13:30:31 »
a staci jim anglictina?
a tam 3 dny v mesici to se da, nejlip v kuse a najit nejaky levnejsi hotel.

CPU

• 1 066
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 16. 02. 2022, 13:33:23 »
Angličtina jim stačí..
Asi to je o tom, že si člověk nevěří...