...
Skusat si algoritmicke ulohy sa da na strankach ako je
https://www.hackerrank.com/ , Da sa tam vybrat mnozstvo jazykov v akom chces danu ulohu plnit. Su aj ine stranky ale nechce sa mi hladat teraz
Urcite by som sa len slepo neucil algoritmy z nejakej knizky, lebo to skonci ako na vyske na matematike, hafo pismenok a cudnych znakov medzi nimi, aj si celkom myslis ze vies, ale potom pridu cvika a komplikovanejsie priklady uz moc nejdu (vlastna skusenost
). Preto treba take veci cvicit prakticky.
Ohladom spominanej ulohy na swap, jedna sa o jednu zo zakladnych uloh kde vidia ci uchadzac len vie algoritmus ako ich swapnut,
napr [a, b] = [b, a] co nie kazdy jazyk umoznuje,
alebo
a += b
b = a - b
a -= b
co ide v kazdom jazyku. Na tom vidno ci uchadzac vie moznosti svojho jazyka (prvy uvedeny postup), alebo ho vie iba pouzivat na urovni inych jazykov. Tj vie zakladne veci ako deklarovanie premennych, podmienky, cykly, ako vyzera trieda, ako funguje dedicnost, pristupove modifikatory, atd. Ale nevie taketo ficurky ktore ma ten ktory jazyk.
Nechcem ti tym pridavat na zlej nalade, dost dokaze zavazit aj stres, cize clovek v danej chvili nevie premyslat cisto a aj primitivna uloha mu moze robit problemy.
Ono, inak sa ani neda otestovat uchadzaca ako ze mu davas algoritmicke ulohy aby si videl ako rozmysla, a ci rozmysla alebo len skopiruje prve riesenie zo stack overflow, a taktiez aj otazky primerane odpracovanym rokom s tou ktorou technologiou, aby sa videlo ci sa v nej clovek nejak posuval, alebo to bolo cely cas v podstate len nejaka entry level pozicia, kde clovek v podstate iba stagnoval.
Mozno by som sa na chvilu (na 1-3 mesiace) vykaslal na hladanie si prace inde a zapracoval na algoritmizacii, a vedomostiach o jazyku/jazykoch ktore pouzivas. Pretoze inak obehas vsetky firmy v okoli, a akurat si urobis blbe meno.