Tiez pouzivam na virtualizaciu virtualbox. Je to o stasti na spravnu verziu virtualboxu+windowsu+v nom pouziteho linuxu.
Nie je to uplne stabilne ani ked zopakujete presne ten isty postup. Dva krat som vytvaral novu virtualku z debianom, postup uplne ten isty, ta ista verzia (bolo to z toho isteho isa ci co to je za format), v jednom mi ani za svet neislo doinstalovat guest additions, v druhom na prvy sup.
Ale inak ostatne veci sa chytili pekne, ide mi zvuk, siet, sharovane priecinky. Webku som neskusal, na to mam Team na windowse.
Kolega s tym mal vasie problemy ako ja, casto krat sa mu dodrbala virtualka, jeden den ju vypol, druhy uz nesla spustit, tak presiel na vmware a ze odvtedy super, uz tie problemy nema. Ako aj mne sa to dva krat stalo ze mi odisla virtualka, raz som to vedel opravit, raz nie, cize necomitnute zmeny a rozne nastavenia RIP.
Inak co sa tyka odozvy systemu, citit ze je to trochu pomalsie, najma co sa tyka gui veci, tim myslim priamo linuxovych. Ked tam mam otvorene VS Code a pisem v nom tak to ide skvele, rovnako inak aj celkovy vykon masiny (build, search, copy ulohy) je primerany pridelenym prostriedkom.