Kde je ajťákův ráj na venkově?

Re:Kde je ajťákův ráj na venkově?
« Odpověď #75 kdy: 27. 01. 2022, 13:49:29 »
...
😒

Ze zkušeností vím, že pokud nějaká kreatura říka psům čokl, možná má i nějaké IQ, ale EQ určitě nula !

Alespoň to zkus, zamyslet se nad sebou, ty sociopate !

🖕
👎

Ja zas ze skusenosti vim , ze cokl (=nevycvicenej pes) vlaci na konci voditka sociopatickou kreaturu majici jiste nejake IQ , ale s EQ rovnym nule , neb oba dva obtezuji svym chovanim okoli (vykaly a jine vymesky, zvukove projevy, naprosta bezohlednost vuci okoli a dokonce i ostatnim kreaturam).

Zkus se zamyslet nad svym psanym projevem drive nez neco odesles

« Odpověď #76 kdy: 27. 01. 2022, 14:04:26 »
ach muj boze.
hned poslu svyho cokla do nejakyho kurzu, protoze to vyhledavani min jsme krute zanedbali.

ale dobra ilustrace presne toho, s cim clovek muze sousedit.
ale tuhle hysterii ja nikdy na vesnici nezazil, tohle se stava snad jen ve meste, takze je to od tematu.

...
OMG, to je zase YntelYgent...  ::)

Kdybys měl více životních zkušeností, veděl bys, kde všude je pes nenahraditelný...

Dokonce i v armádě, při odhalování portugal. min, které nelze detekovat běžným detektorem.

Nemáš zač ! 🖕

« Odpověď #77 kdy: 27. 01. 2022, 14:17:31 »
...
😒

Ze zkušeností vím, že pokud nějaká kreatura říka psům čokl, možná má i nějaké IQ, ale EQ určitě nula !

🖕
👎

Slovo čokl pochazi z romštiny. https://region.rozhlas.cz/do-tretice-cokl-7290104
Nazyvas 3 miliony lidi kreaturami s EQ 0?

Zkus se nad sebou zamyslet rasisto!

« Odpověď #78 kdy: 27. 01. 2022, 14:39:36 »
Pred piatimi rokmi som sa odsťahoval z Prahy do malomesta (10k obyvateľov, na vlaku, dialľnica nedaľeko, do officu 40 min). Prišlo jedno dieťa, druhé dieťa, druhé auto, mama/tata taxi a za pohonné hmoty a cestovanie stratíme toľko času a peňazí, ktoré radšej vrazím do hypotéky v Prahe. Takže pekne po ceste z mesta nasleduje cesta späť do mesta.
Chýba nám Praha. Tu máme vietnamca (zavrie o 20:00) a benzínku. A keď chceš niečo viac, sadaj do auta a otoč Prahu na 90 minút...

« Odpověď #79 kdy: 27. 01. 2022, 14:55:14 »
Pred piatimi rokmi som sa odsťahoval z Prahy do malomesta (10k obyvateľov, na vlaku, dialľnica nedaľeko, do officu 40 min). Prišlo jedno dieťa, druhé dieťa, druhé auto, mama/tata taxi a za pohonné hmoty a cestovanie stratíme toľko času a peňazí, ktoré radšej vrazím do hypotéky v Prahe. Takže pekne po ceste z mesta nasleduje cesta späť do mesta.
Chýba nám Praha. Tu máme vietnamca (zavrie o 20:00) a benzínku. A keď chceš niečo viac, sadaj do auta a otoč Prahu na 90 minút...

Presne. Znamej za svobodna na vesnici vysmatej. Pragl bud autem , nebo primestskej bus. Poridil babu , to jeste slo. Pak prisli decka a s jejich nastupem na osmiletej gympl v Praglu prisli problemy. Skola, krouzky, casem tanecni, plesy, diskoteky a jina zabava ... Mama/papa taxi do Praglu a zpet v jednom kuse. Nakonec decka zacali cim dal vic bydet u prarodicu a dneska jsou na VS a domu na vesnici jezdej vsichni jen na vikend. Znamej prespava v praci, jeho baba taky a decka u prarodicu. Ten barak je pres tejden prazdnej.

Karmelos

• 1 077
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 27. 01. 2022, 15:33:57 »
ale tuhle hysterii ja nikdy na vesnici nezazil, tohle se stava snad jen ve meste, takze je to od tematu.

Sorrry za ot, ale naprosto to potvrzuju - v praze v panelaku je snad nejvetsi koncentrace coklu na svete. Bohuzel lidi nemaj ani soudnost si to tahat aspon po baraku na voditku.  To takhle clovek potka samotnou dogu co mi na schodech muze slintat na hlavu nebo nejakýho bojovýho xxxteriera...  a ten majitel v pohode vo dve patra vejs si v klidu vybaluje cigára jak si de zakourit.  A nepochopi, ze se mi to nelibi.  Myslim, ze kdyby po dome lital nakej silenec s vytazenym kverem, tak by se mu to asi taky nelibilo.
Nehlede na neustaly stekani - fakt parada kdyz se na HO musis na neco soustredit a do toho kazdou vterinu HAF HAF... K zblazneni.

K tematu -  bacha na to, na venkove zase muzou navecer dost vyvadet zaby. A to jako fakt DOST.   
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #81 kdy: 27. 01. 2022, 15:50:08 »
je otazka co clovek dokaze vytesnit.
zaby si pamatuju, to muze byt docela zahul...

ja rad pozoruju sykorky na svym smrku... ale teda ranni jekot ptaku muze byt na mne moc (jsem jeste Praha, podotykam).

soudnost nebo svepravnost nekterych majitelu coklu? jak bylo vidno, drahy kolega uz je hranicni, nekdo rekne cokl, a on vytahne miny.
tezko mit nejaky pozadavky na psa, kdyz schopnost interakce majitele s okolim je na tehle urovni.

Sorrry za ot, ale naprosto to potvrzuju - v praze v panelaku je snad nejvetsi koncentrace coklu na svete. Bohuzel lidi nemaj ani soudnost si to tahat aspon po baraku na voditku.  To takhle clovek potka samotnou dogu co mi na schodech muze slintat na hlavu nebo nejakýho bojovýho xxxteriera...  a ten majitel v pohode vo dve patra vejs si v klidu vybaluje cigára jak si de zakourit.  A nepochopi, ze se mi to nelibi.  Myslim, ze kdyby po dome lital nakej silenec s vytazenym kverem, tak by se mu to asi taky nelibilo.
Nehlede na neustaly stekani - fakt parada kdyz se na HO musis na neco soustredit a do toho kazdou vterinu HAF HAF... K zblazneni.

K tematu -  bacha na to, na venkove zase muzou navecer dost vyvadet zaby. A to jako fakt DOST.

« Odpověď #82 kdy: 27. 01. 2022, 16:22:48 »
Super téma. Před pár lety jsme to s manželkou dlouze řešili.Žili jsme v Brně, sice poměrně spokojeně, ale přece jen nás něco táhlo z města ven. Vychovávat děti mezi čtyřproudovkama jsme nechtěli(ačkoliv víme, že i to samozřejmě jde) a možná jsme už přestali po třicítce doceňovat to, že se dá najíst i o půl čtvrté v noci...

Do satelitu kolem Brna jsme nechtěli: jednak doprava do Brna po dálnici bývá ráno i večer hrůza, jednak nás nelákal život v satelitu, také ceny pozemků byly raketa.

Jelikož já jsem ze Slovácka a žena z Valašska, po delších úvahách jsme se rozhodli pro Zlínsko. Pořídili jsme si dům 10 minut od centra Zlína a 15 od Luhačovic. Zatímco ceny bytů ve Zlíně samotném jsou dost vysoké, pozemky v okolí jsou (i dnes) relativně OK. Kombinace místní přírody, krajského i lázeňského města za rohem nás přesvědčila.

Zatím panuje velká spokojenost a žádné z našich původních strachů se nenaplnily. Ať se to týká sousedů, vybavenosti obce (mrzí jen víkendová doba otvíračky obchodu, občas musím do Zlína na last-minute nákup, ale většinu řeší Rohlík), internetu (55down/10up přes ADSL, ale mě to stačí, tak jsem nic lepší nehledal), dojezdu do města za kulturou, jídlem nebo jen tak na procházku. Podzimní večerní klima je teda pořád zakouřené, ale s kotlíkovými dotacemi se to poslední 2 roky dost zlepšilo. Co se týká práce tak jsme našli ještě před plným nastěhováním (oba jsme IT), teď se tu otevřel Impact Hub, rozvažuju trochu odchod na freelancing a kancelář tam.

My se rozmýšleli asi půl roku, jestli z Brna vůbec odejít a pak dalšího půl roku kam. Doporučujem se odstěhovat někam, kde to znáte, máte rádi, nebo vás to aspoň někdy zaujalo. Ať tam k tomu máte vztah, pak se vždycky zvyká líp. Ale dnes ta Praha opravdu není bezpodmíněčně nutná, mám radost, že to nám ajťákům často dává svobodu žít spokojeně kdekoliv jinde.
« Poslední změna: 27. 01. 2022, 16:27:45 od virtualnik »

« Odpověď #83 kdy: 27. 01. 2022, 16:26:53 »
...
😒

🖕
👎

Proti psům a zvářatům obecně nic nemám, ale čoklové mě serou.

Jestli ona za tím není stejná logika, jako když někoho nazýváš kreatůrou a sociopatem...

Psa v paneláku má většinou bezohledný hovado, kterýmu je úplně jedno, co jeho miláček v bytě dělá, když tam není, protože tam není... To zvíře za to pochopitelně nemůže.

hmmmw

« Odpověď #84 kdy: 28. 01. 2022, 08:51:38 »
Tak šílené téma, že jsem se musel zaregistrovat.

Pokud má tazatel myšlení, podobné odpovědi od virtualnik a podobných, co se přesunul z Brna někam poblíž Zlína, tak bych doporučil podobnou cestu. Měst je po republice hromada, a i předměstí malého, normálního či okresního města může pro pražáka splňovat jeho představu dědiny. Takže bydlíte mimo město, ale za veškerou vybaveností to může být třeba autem 10 minut.

Ostatní by si možná někdy měli naplánovat dovolenou v ČR. Protože tady nemáme jen Prahu a vidlákov. Možná se budete divit, že i mimo Prahu existují obchody, gymply, kroužky pro děti, a nemusíte je vozit do Prahy 🤦‍♂️. A na VŠ je pak snad už fuk, kam potomci jdou, vždyť jsou dospělí, a čím dál, tím lépe pro jejich budoucnost.

Jinak z mého pohledu ty nejvidláčtější dědiny (z pohledu vybavenosti) jsou právě okolo Prahy. Protože za vším se jezdí do metropole, a v obci jsou pouze domky a okolo pole s řepkou.
« Poslední změna: 28. 01. 2022, 08:54:17 od hmmmw »

« Odpověď #85 kdy: 29. 01. 2022, 21:02:18 »
Ujišťuji tě, že to slovo neznamená to, co si myslíš, že znamená. Stejně tak mě vůbec nezajímá, co napsat chceš; reaguji na to, cos skutečně napsal. A to byl zkrátka blábol. Nikoli, arogantní si nepřipadám. A jsem si jist, že ty si nepřipadáš jako uražená sněhová vločka, přestože se tak chováš. Znovu: nastuduj si, co to slovo znamená.

Tak vám sděluji, že arogantní jste. A nespamujte příště svými komplexy a sebeprojekcemi fórum. I za ostatní diskutující díky!

« Odpověď #86 kdy: 29. 01. 2022, 21:02:40 »
Souhlasím. Proto vám doporučuji nemyslet a raději si ještě jednou přečíst na co se ptal: "Takze zamyslim variantu nejakeho venkova - limitem je zpevnena komunikace, auto co mam neni offroad."
To je docela explicitní, ne?

To je podmínka, omezující výběr z té OPAČNÉ strany,tzn že to nesmí být HORŠÍ. To je dneska materiál #facepalm :-)
Taktéž doporučuji nastudovat rozdíl mezi explicitní a implicitní.

Když myslím explicitní, napíši explicitní. Chtěl jsem napsat explicitní. A myslím explicitní. A pardon. Já jeho větu chápu zcela jednoznačně tak, že zvažuje venkov. A podmínkou je jen zpevněná silnice aby se tam dalo běžným autem dojet. Proto je tam taky ta pomlčka.

Nepřijdete si trochu arogantně?

Ujišťuji tě, že to slovo neznamená to, co si myslíš, že znamená. Stejně tak mě vůbec nezajímá, co napsat chceš; reaguji na to, cos skutečně napsal. A to byl zkrátka blábol. Nikoli, arogantní si nepřipadám. A jsem si jist, že ty si nepřipadáš jako uražená sněhová vločka, přestože se tak chováš. Znovu: nastuduj si, co to slovo znamená.

« Odpověď #87 kdy: 29. 01. 2022, 21:06:34 »
Přesně tak. Ach ty naivní romantické představy o klidném životě na vesnici v čistém lůně přírody, kde je svět ještě v pořádku...

V reálu tam lidi topí kdečím, takže zasmradí celou ves, na jaře a v létě jedou pomalu nonstop sekačky a křovinořezy, na podzim cirkulárky a když nic nejede, tak hystericky ječí sousedův pes. Zlatá dopravní tepna pod oknem ve městě :D

Upřímnou soustrast. U nás sousedé topí maximálně dřevem. A sekačky a pily k venkovu patří stejně jako traktory. Totéž, celkemn nepřekvapivě, zvířata. Ano, chcete-li na venkov, pochopitelně nemůžete uvažovat jako různé slepice, co si stěžují, že ráno u sousedů kokrhá kohout a při žních se práší. To mi ale přijde tak samozřejmé, že jsem to třeba já ani nezmiňoval.

« Odpověď #88 kdy: 29. 01. 2022, 21:09:06 »

Osobně mě prostě láká více byt. Je tam spousta nevýhod, ale veskrze člověk může pracovně jet na 2 týdny do vídně, bez toho aby se strachoval, kdo odklidí sníh před barákem.

Jen taková technická připomínka: pokud chodník před domem není váš, nejste povinen ho uklízet. Ta povinnost už naštěstí asi 10 let neexistuje.

Coz neznamena , ze ho nebudes uklizet. Ja teda radsi ten snih nebo listi shrabnu , nez abych se v tom brodil. [...]

To sice chápu, ale on píše, že se nemusí nervovat kdo ho uklidí když bude 2 týdny pryč. A když bude pryč, nejspíš se v něm nebude brodit, že a zajímat ho to nemusí. Nemluvě o tom, že já se tedy brodím v listí rád (ale moc nemám kde) a co se sněhu týká, léta si myslím a myslet budu, že podstatně lepší je sešlapaný sníh než "uklizený chodník". A sníh je potřeba odhazovat jen do té míry, abych se fyzicky byl schopen dostat k vratům a dveřím a otevřít je.

« Odpověď #89 kdy: 29. 01. 2022, 21:11:59 »

Presne. Znamej za svobodna na vesnici vysmatej. Pragl bud autem , nebo primestskej bus. Poridil babu , to jeste slo. Pak prisli decka a s jejich nastupem na osmiletej gympl v Praglu prisli problemy. Skola, krouzky, casem tanecni, plesy, diskoteky a jina zabava ... Mama/papa taxi do Praglu a zpet v jednom kuse. Nakonec decka zacali cim dal vic bydet u prarodicu a dneska jsou na VS a domu na vesnici jezdej vsichni jen na vikend. Znamej prespava v praci, jeho baba taky a decka u prarodicu. Ten barak je pr0es tejden prazdnej.

Jo, jenomže to je přesně ten případ, že sice nechcete bydlet v praze, ale zároveň chcete bydlet v Praze a pak se divíte, že to nefunguje. Ne, nefunguje. Pokud chcete na venkov, pak je třeba počítat s tím, že prostě do Prahy jezdit nebudete. A pokud to nedovedete, je to sice podle mého taková definice slabé neschopnosti, ale nestěhujte se. Protože evidentně nevíte co chcete.